Anlık Bildirim

Türkiye pazarına da giren BYD otomobil satışlarında Hyundai ve Ford'u geçti

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, dünya genelindeki satış sıralamasında Hyundai ve Ford'u geride bırakarak dördüncü sıraya yükseldi. Marka kısa süre önce Türkiye pazarına da adım atmıştı.

Türkiye pazarına da giren BYD satışlarda Hyundai ve Ford'u geçti Tam Boyutta Gör

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, otomobil satışları açısından Hyundai ve Ford gibi devleri geride bırakarak dördüncü büyük küresel otomobil markası oldu. Pazar araştırma şirketi TrendForce'un paylaştığı veriler Ağustos ayında 37 bölgesel pazardaki otomobil satışlarını kapsıyor.

Yayınlanan rakamlar Ağustos ayı boyunca dünya genelinde satılan otomobillerin yüzde 4.8'inin BYD tarafından üretildiğini ortaya koydu. Çinli marka sıralamada Japon Toyota (yüzde 9.8), Alman Volkswagen (yüzde 6.5) ve Japon Honda'nın (yüzde 4.9) arkasında yer aldı.

Türkiye pazarına da giren BYD satışlarda Hyundai ve Ford'u geçti

BYD, Ağustos ayında bir önceki aya kıyasla küresel satışlarında yüzde 5'lik bir artış kaydetti. Çinli şirket bu yükseliş ile yüzde 4.3'lük paya sahip Hyundai ve yüzde 4.2'lik paya sahip Ford gibi köklü otomobil üreticilerini geride bırakmayı başardı.

Sadece elektrikli araç satarak bu başarıya ulaştı

Öte yandan Ford'un satışlarında yüzde 6.7'lik bir düşüş yaşandığını belirtelim. Hemen arkasında yer alan Chevrolet ise yüzde 4'lük pazar payıyla yedinci sırayı aldı. Amerikalı otomobil üreticilerinin düşüşünden Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iç sorunlar sorumlu tutuluyor.

Türkiye pazarına da giren BYD satışlarda Hyundai ve Ford'u geçti Tam Boyutta Gör

Her halükarda BYD'nin gösterdiği büyüme dikkate değer. Çünkü rakip markalar hala birçok benzinli veya dizel motorlu araç sunarken, BYD sadece elektrikli otomobiller (hibrit ve tamamen elektrikli) satarak bu başarıyı elde etti. Ortaya çıkan tablo BYD'nin elektrifikasyona geçişte önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
104626 kez okundu.
32 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, ford ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim