Anlık Bildirim

Türkiye’nin ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın yerlilik oranı açıklandı

Parçalarının tamamına yakını Türkiye'de üretilen Türksat 6A'nın yerlilik oranı hakkında yeni açıklama yapıldı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, son durumu paylaştı.        
Türksat 6A’nın yerlilik oranı açıklandı Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A için geri sayım başladı. TÜRKSAT 6A’nın tüm geliştirme çalışmaları ve testleri tamamlandı. Fırlatılışa hazır hale geldi. Uydunun yerlilik oranı resmen açıklandı.

TÜRKSAT 6A'nın yerlilik oranı yüzde 90!

Uydunun kritik bileşenleri dahil olmak üzere tamamına yakını Türkiye’de tasarlandı ve üretildi. TÜRKSAT'ın koordinasyonunda; TÜBİTAK UZAY, TUSAŞ, ASELSAN, CTECH tarafından üretim gerçekleşti. Daha önceki açıklamalarda uydunun yüzde 81,4 oranında yerlilik oranına sahip olduğu açıklanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son açıklamasında TÜRKSAT 6A’nın yerlilik oranının yüzde 90’a ulaştığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Haberleşme bizim en kıymetlimiz, özellikle askeri haberleşme daha da kıymetlisi. Bunu şu anda sağlıyoruz ama güvenli olmak ve uzay vatana sahip çıkabilmek için kendi ürettiğimiz ve yazılımını yaptığımız uyduyla yapmamız gerekiyordu. Onun için TÜRKSAT 6A uydumuzu yerli ve milli ürettik. Bunu üretirken de TÜRKSAT 3A, 4A, 4B, 5A, 5B... Bunlarda da Türksat'ımızın mühendislerini bu programlarda görevlendirerek eğitimlerini aldırarak, üretim programlarında bulundurarak yetiştirdik. Bunu yerli ürettik, yüzde 90'lara varan bir yerlilik oranı var.”

TÜRKSAT 6A için özel logo tasarlandı

Türksat 6A’nın yerlilik oranı açıklandı Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusuna özel bir logo tasarlandı. Logoda kırmızı renkte 6A yazısına ve beyaz renkte ay yıldız simgesine yer veriliyor.

TÜRKSAT 6A ne zaman fırlatılacak?

TÜRSAT 6A, 8-14 Temmuz tarihleri arasında SpaceX’in Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilecek. Uçuşa yakın günlerde uçuş günü ve saati belli olacak.

TÜRKSAT 6A’nın faydaları neler olacak?

Türksat 6A, mevcut uyduların hizmet vermediği Güney-Doğu Asya gibi bölgeleri de kapsayacak. Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerden Türksat 6A’ya erişebilecek. Türksat 6A’nın devreye girmesiyle birlikte Türksat’ın tüm uyduları 4,5 milyar nüfusa yayın yapacak.

Türksat 6A, 42 derece doğu boylamında yer sabit yörüngede, 35 bin 786 kilometre yükseklikte hizmet verecek. Türksat 6A'nın devreye girmesi ile birlikte Türkiye'nin Ku Band kapasitesi 528 Mhz artacak ve 6 bin 668 Mhz'e ulaşacak.

Türksat 6A özellikleri

  • Faydalı Yük: 16 Ku-Bant Aktarıcı
  • Yörünge: 42˚ Doğu
  • Güç Üretimi: 7,5 kW
  • Tasarım Ömrü: > 15 Yıl
  • Kütle: Yaklaşık 4250 kg
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8739 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türksat 6a, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim