Anlık Bildirim

ASELSAN’dan uzay teknolojileri için önemli adım

ASELSAN, uydu ve uzay teknolojileri konusunda tecrübelerini sınamak ve bu alanda daha inovatif çalışmalar yapmak adına önemli bir hamle yaptı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar:

ASELSAN’dan uzay teknolojileri için önemli adım Tam Boyutta Gör

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Japonya Uzay Politikalarından Sorumlu Devlet Bakanı Yosuke Tsuruho arasında 8 Ekim’de yapılan görüşmede Japonya ile Türkiye arasında gelecekte yapılması planlanan projelerde iş birliği protokolü imzalanmıştı. Bu noktada ASELSAN’ın geliştirdiği teknolojilerin Uluslararası Uzay İstasyonu’nda test edilmesi hedefleniyordu.

Projenin ilk ürünü, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından geliştirilen küp uydunun uzay yörüngesine yerleştirilmesi için anlaşma sağlanmıştı. Aselsan bu sayede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yer alan ve Japonya’ya ait KIBO modülünde “uydu ve uzay teknolojilerinde kullanılacak malzemelerin uzay şartlarındaki dayanıklılığını gerçek ortamda görme ve aynı ortama dönük biyolojik deneyler yapabilme” imkanına kavuşmuş oldu.

Modüller 1 Yıl Sonra Dünyaya Geri Getirilecek 

Aselsan’ın hazırladığı Mikrodalga Modülleri ve geliştirilen küp uydu, Japonya’dan fırlatılan araç ile Uzay İstasyonuna gönderildi. 9 Aralık’ta başarıyla gerçekleşen fırlatma neticesinde istasyona ulaşan modüller, Nisan 2018’de dünyaya geri getirilecek ve Aselsan tarafından incelenerek sonraki çalışmalar için bilgi birikimi ortaya konmuş olacak.

Ka Bant Katı Hal Güç Yükselteç modülü, X-Bant Düşük Gürültülü Yükselteç modülü ve bunları barındıran mekanik kutu, dönüşün ardından uzaya çıkmadan önce yapılan testler tekrarlanarak gözlem altına alınacak. Bunun neticesinde de uzay ortamının modüller üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6904 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim