Anlık Bildirim

Dün geceki Süper Ay'dan muhteşem kareler

Son 68 yıl içerisindeki en görkemli Süper Ay haline ulaşan uydumuz Ay, dünyanın çeşitli taraflarından birçok fotoğrafçının dikkatlerini üzerine çekti. İşte o muhteşem karelerden oluşturduğumuz galeri:

Dünya’mızın yalnız uydusu Ay, dün gece Yeryüzü’ne sadece 356.509 kilometre uzaklıktaydı. Son 68 yıl içerisindeki en yakın konumuna ulaşıp büyüleyici bir Süper Ay halini alan Ay, bu muhteşem haliyle elbette dünyanın çeşitli yerlerinden uzay gözlemcilerinin ve fotoğrafçıların da dikkat odağı haline geldi.

Dünya-Ay-Güneş sisteminin tam bir çizgi halini aldığı “Syzygy” dönemlerinde ortaya çıkan Süper Ay olayı aslında sıklıkla gözlemlenen bir durum. Örneğin henüz bundan 5 yıl öncesinde Ay, Yeryüzü’ne 356.577 kilometre kadar yaklaşmış ve yine bu yılkine benzer bir Süper Ay gözlemlenmişti. Görüldüğü döneme göre farklı parlaklık ve büyüklük seviyelerine ulaşan(Dünya Güneş’e yakın olduğu için kış dönemlerinde daha iyi gözlemlenir)  Süper Ay’ı 14 Kasım’daki kadar iyi gözlemlemek içinse 2034 yılına kadar beklememiz gerekiyor.

İşte dün gece normalden %30 daha parlak ve %14 daha büyük görülen Ay’ın dünyanın çeşitli taraflarından yakalanmış muhteşem görüntüleri:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6068 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
astronomi, süper ay ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim