Anlık Bildirim

Uzayda 167 gün geçiren 4 astronot, SpaceX’in Crew Dragon kapsülüyle Dünya’ya döndü

SpaceX'in Crew Dragon kapsülüyle UUİ'ye kenetlenen dört astronot, istasyonda geçirdikleri 167 günün ardından Dünya'ya başarılı bir şekilde dönüş yaptı.

Uzayda 167 gün geçiren 4 astronot, SpaceX’in Crew Dragon kapsülüyle Dünya’ya döndü Tam Boyutta Gör
Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX tarafından üretilen Crew Dragon uzay kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderilen bir tanesi Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) mensubu dört astronot uzayda 167 gün geçirdikten sonra Dünya’ya dönüş yaptı. Astronotlar, uzayda en uzun kalma rekorunu kırdıkları görevde Crew Dragon kapsülüyle ABD'nin Florida eyaletinde Panama City açıklarına indi.

Normal şartlar altında 28 Nisan’da başlaması planlanan dönüş görevi, kötü hava koşulları nedeniyle önce 30 Nisan’a ardından ise 1 Mayıs tarihine ertelenmişti. TSi ile 03:35’te başlayan görev, 6,5 saatlik yolcuğun sonunda saat 09:56 itibariyle başarıyla tamamlandı. Astronotlar, 16 Kasım 2020 tarihinde UUİ’ye gönderilmişti.

Uzayda 167 gün geçiren 4 astronot, SpaceX’in Crew Dragon kapsülüyle Dünya’ya döndü Tam Boyutta Gör

Takipçilerimizin hatırlayacağı üzere SpaceX, ABD’li astronotların Rus Soyuz uzay kapsülleriyle uzaya gönderilmesi bağımlılığına son vermiş ve Crew-1 adı verilen mevzu bahis görevle dört astronotu ilk operasyonel görev kapsamında UUİ’ye ulaştırmıştı.

Uzayda 167 gün geçiren 4 astronot, SpaceX’in Crew Dragon kapsülüyle Dünya’ya döndü

SpaceX’in Demo-2 görevi kapsamında kullanılan ilk kez uzaya astronot fırlattığı Crew Dragon Endeavour kapsülü ise yeniden kullanıldığı görev kapsamında 24 Nisan tarihinde UUİ’ye kenetlenmişti. Crew-1 görevi kapsamında kullanılan Resilience adlı uzay aracı ise okyanusa inişinin ardından SpaceX’e ait GO Navigator adlı kurtarma gemisi tarafından okyanustan çıkarıldı.

Kaynakça https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/spacexin-4-astronotu-tasiyan-kapsulu-dunyaya-dondu/2227096# https://www.space.com/spacex-crew-2-dragon-space-station-docking-success Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim