Anlık Bildirim

TP-LINK unutkanlığının kurbanı oldu

Sunduğu gelişmiş ağ sistem çözümleriyle sektörün en bilinen isimlerinden olan teknoloji devi TP-LINK, unutkanlığıyla skandal niteliği taşıyan bir olaya imza attı.
Kullanıcıların Wi-Fi erişim noktaları (access point) ve yönlendiricilerin (router) bağlantı ayarlarını kolay bir şekilde yapabilmeleri için "tplinklogin.net" ve "tplinkextender.net" web siteleri üzerinden teknik hizmet veren TP-LINK, kısa süre önce yaşanan olayla kurumsal kimliğine yakışmayacak bir hata yaptı.
İlgili alan adlarının (domain) son kullanma tarihleri dolmasına rağmen güncellemeyi unutan yetkililer, durumu fark ederek hızlı davranan bir kişinin alan adlarını satın almasıyla neye uğradıklarını şaşırdılar. Üstelik bununla da yetinmeyen gizemli internet kullanıcısının adresleri TP-LINK’e satmak için yaklaşık 2.5 milyon dolar para talebinde bulunduğu belirtiliyor.
Aylık milyonlarca ziyaretçiye sahip web site adreslerinin cihazların arkasında ve online yardım kılavuzlarında da yazması yüzünden hayli güç duruma düşen firma çareyi yeni alan adları satın almakta buldu. Artık "tplinkwifi.net" ve "tplinkrepeater.net" adresleri üzerinden hizmet verecek TP-LINK, kullanıcılara gönderdiği e-posta ile adreslerinin güncellendiğini duyurmaya başladı.
Eğer alan adları kötü niyetli kişilerin eline geçtiyse hazırlanacak sahte teknik destek sayfasıyla dünya çapında milyonlarca bilgisayara zararlı yazılım indirilmesi sağlanabilir ve kişisel veriler kolaylıkla elde edilebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18207 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wifi, tp-link ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim