Anlık Bildirim

WhatsApp yakında “video mesaj” dönemine başlıyor

WhatsApp halihazırda dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından birisi konumunda. Firma şimdi ise kullanıcılarla yeni bir video mesaj özelliğini test ediyor.
whatsapp video mesaj Tam Boyutta Gör
WhatsApp halihazırda dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından biri ve şimdi kullanıcılarla yeni bir “video mesaj” özelliğini test ediyor. Artık kullanıcıları ses kaydı atmak, mesaj göndermek ve görüntülü arama yapmak yerine ek olarak kısa videolarla iletişim kurabilecekler.

WhatsApp'da video mesaj dönemi

Yeni özelliğin, iPhone veya Android cihazlarında WhatsApp uygulamasının en son beta sürümünü kullanan bazı kişilere sunulduğu bildiriliyor, ancak App Store ve Google Play Store'da mevcut sürüme sahip olanlara özelliğin sunulması biraz zaman alabilir. Test aşamasındaki video mesaj altyapısı ile 60 saniyeye kadar mesaj kaydetmek mümkün olacak.

whatsapp video mesaj özelliği Tam Boyutta Gör
Ekran görüntülerine göre video mesajı kaydetmek oldukça pratik olacak. Halihazırda sohbet çubuğundaki mikrofon düğmesinin yerine konumlanmış gibi görünen yeni buton ile sohbet içerisinde anlık olarak videolar kaydedilecek. WhatsApp henüz görüntülü mesajlaşma özelliğini duyurmamış olsa da, beta kanallarında görünen özellik bu süreci doğruluyor.

WhatsApp video mesaj özelliğinin son kullanıcılara ulaşması ise biraz zaman alacak. Henüz bu özellik test sürecinin başında ve en az birkaç hafta beta test kanallarında kalmasını bekleyebiliriz. Bununla birlikte WhatsApp, HD fotoğraflar altyapısını da hazırlıyor. Halihazırda güncel iOS ve Android beta sürümlerine eklenen HD fotoğraf gönderme özelliği, standart 1600×1052 piksel çözünürlük yerine görsellerin 4096x2692 piksel çözünürlükle gönderilmesine izin verecek. Ayrıca WhatsApp Kanallar özelliğini de duyuruldu ve yakında bu özellik herkese gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim