Anlık Bildirim

Xiaomi kendi işlemcisini hazırlıyor

Giderek yükselen işlemci maliyetleri nedeniyle alternatif yollar arayan Xiaomi, kendi işlemcisini üretmek için kolları sıvadı. Firma ARM ile ortaklık yapıyor.   
Giderek yükselen işlemci maliyetleri nedeniyle alternatif yollar arayan Xiaomi, kendi işlemcisini üretmek için kolları sıvadı. Firma ARM ile ortaklık yapıyor. Tam Boyutta Gör
Uzun yıllardır Çinli akıllı telefon üreticilerinin önemli bir bağımsızlık adımı sayılan kendi yonga setlerini geliştirmek konusundaki ısrarı takdire şayan. Ne var ki Huawei haricinde bu amaca ulaşabilen olmadı. Görsel işlem gibi belirli amaçlara yönelik yongalar geliştirilse de Samsung veya Qualcomm’a rakip olacak bir proje ortaya çıkmadı.

Xiaomi kendi yongası için kolları sıvadı

2022 yılında Oppo’nun kendi yongası için ARM ile bir iş birliği yaptığı gündeme gelmişti. Ne var ki 2023 ortalarında akıllı telefon pazarındaki durgunluk nedeniyle projeyi iptal etmişti. Şimdi Xiaomi listeye girdi.

Gelen bilgilere göre Xiaomi kendi yonga setini geliştirmek için ARM ile iş birliği yaptı. Akıllı telefon dünyasında yıllık 160 milyondan fazla satış yapan Xiaomi için yonga setinden tasarruf yapabilmek oldukça önemli. Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin 160$ olan maliyeti düşünüldüğünde milyarlarca dolarlık fatura anlamına geliyor.

Bununla birlikte sıfırdan yonga pazarına girmek oldukça riskli. MediaTek, Qualcomm, Samsung gibi firmalar uzun yılların tecrübesi ve müşteri çevresi sayesinde ayakta duruyor. Xiaomi’nin bunların yerini alabilecek derecede iyi bir yonga seti tasarlaması büyük bir risk. Ya da ARM tarafından sunulan hazır bir tasarımı da kullanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim