Anlık Bildirim

Samsung, yapay zekaya en fazla yatırım yapan dördüncü firma oldu

Daha çok mobil dünya ve televizyon sektöründe duyduğumuz Samsung'un bir de yatırımcı kanadı var. Yatırım bölümü, yapay zeka konusunda çalışma yapan girişimleri takibine almış durumda.

Son yıllarda yapay zekaya yatırım yapan firmaların sayısı hızla artıyor. Kimi firmalar bizzat yapay zeka teknolojileri geliştirirken, kimi firmalar da yapay zeka çalışmaları yapan girişimlere yatırım yapıyor. Samsung, girişimlere verdiği destek ile lider yatırımcılar arasında yerini aldı.

Samsung'un yatırım kanadı olan Samsung Venture Investment Corp., son 5 yıl içerisinde yapay zeka ile ilgili çalışma yapan toplam 10 girişime yatırım yaptı. CB Insights tarafından yapılan analize göre, dünyada yapay zeka girişimlerine yatırım yapan en büyük dördüncü şirket Samsung oldu.


Firmanın yatırım yaptığı girişimler arasında; yabancı dilleri tanıyabilecek yapay zekalar geliştiren Idibon, yapay zeka tabanlı video sohbet teknolojileri geliştiren Expect Labs, yapay zeka tabanlı otomasyon sistemleri geliştiren Automated Insights yer alıyor. Firmanın yatırım yaptığı 7 girişimin ismi bilinirken, diğer 3 girişimin ise ismi saklı tutuluyor.

Yapılan yatırımlar yanında, firmanın kendi projeleri de mevcut. Örneğin, Avusturalya Deakin Üniversitesi ortaklığında akıllı ev sistemlerine de yapay zeka uygulama çalışmaları yapıyor. Hedef ise, yaşlı insanlara yardım edecek yapay zeka tabanlı ev sistemleri ortaya çıkarmak. Bu çalışmaları yakın zamanda, firmanın akıllı ev sistemi SmartThings'e entegre bir şekilde görebileceğiz. Önümüzdeki yıllarda, Samsung'un yapay zeka yatırımının daha da artacağı tahmin ediliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim