Anlık Bildirim

FDA kurumu presbiyopi damlasını onayladı

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde 128 milyon insanın presbiyopiden muzdarip olduğu bilinmekle birlikte presbiyopi seniliteye bağlı görme kaybı olarak tanımlanıyor.

FDA kurumu presbiyopi damlasını onayladı Tam Boyutta Gör

Günümüzde gelişen teknoloji tıp ve sağlık alanına da yansımakla birlikte FDA kurumunun onayladığı presbiyopi damlası Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunuldu.

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde 128 milyon insanın presbiyopiden muzdarip olduğu bilinmekle birlikte presbiyopi seniliteye bağlı görme kaybı olarak tanımlanıyor. İnsanlar yaşlandıkça gözde bulunan lens yaşlılığa bağlı bazı reaksiyonlar sebebiyle sertleşiyor ve böylece gözün fokal odağı değişebiliyor.

Presbiyopi

FDA kurumu presbiyopi damlasını onayladı Tam Boyutta Gör

Presbiyopi ( yaşlılığa bağlı görme kaybı ) denilen durum aslında yaşlılığa bağlı fizyolojik bir olay olmakla birlikte yaşlılıkta gözlük kullanım gereksinimini de oluşturuyor.

Vuity adlı yeni ilaçta ‘’Pilocarpin’’ etken maddesi bulunuyor ve bu madde pupil olarak adlandırılan göz bebeğinde myozis yani daralma yapıyor böylece lensin yakına odaklanması mümkün oluyor ve görüş keskinliği artıyor.

Geliştirilen ilaç yaşları 40 ila 55 arasında değişen presbiyopisi olan 750 insan üzerine Faz 3 deneylerinde test edildi ve kişilerin görme keskinlikleri değerlendirildi.

Deneyler sonucunda hiçbir insanda ciddi yan tesir görülmemekle birlikte geliştirilen damlanın uzak mesafede etkili olmadığını yalnız yakın ve orta görüşte etkili olduğunu ekleyelim.

Yeni araştırma Abbvie / Allergan adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://news.abbvie.com/news/press-releases/vuity-pilocarpine-hci-ophthalmic-solution-125-first-and-only-fda-approved-eye-drop-to-treat-age-related-blurry-near-vision-presbyopia-is-now-available.htm https://newatlas.com/medical/vuity-presbyopia-eye-drops/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim