Anlık Bildirim

Google’a yeni “web” araması ve yapay zekayı kapatacak düğme geliyor

Google Arama’nın mevcut durumundan memnun olmayanlar, arama devini yeni bir “web” filtresini sevebilir. Ayrıca Google, yapay zekayı kapatacak bir düğmeyi de devreye alıyor.
Google’a “web” araması ve yapay zekayı kapatacak düğme geliyor Tam Boyutta Gör
Google Arama’nın baştan aşağıda değişeceğini sizlere geçtiğimiz gün aktarmıştık. Bu değişimin ardından sonuç sayfası, mevcutta bulunan sonuç sayfasından oldukça farklı olacak ve yapay zeka içerikleriyle dolu bir yapı sunacak. Ancak Google yine de kullanıcıların “web araması” yapmalarına yeniwebfiltresi ile izin verecek. The Verge tarafından aktarılanlara göre bu filtre, arama motorunda oldukça popüler bir değişiklik olabilir.

Google'a yeni arama filtresi: Web

Google Web arama filtresi Tam Boyutta Gör
Web filtresi, Google Arama’yı bundan 10-15 yıl öncesine taşıyor. Sonuçlar sayfasındaki diğer tüm ekstra içerik atılırken sadece bağlantılar ve metinler sunuluyor. Web filtresi aktif edildiğinde AI Overviews gibi yapay zeka katmanları da ortadan kalkmış olacak. Yeni Web filtresi özellikle daha küçük, niş sitelerin daha üst sayfalarda veya sıralarda yer alabilmesini de sağlıyor.
Google’a “web” araması ve yapay zekayı kapatacak düğme geliyor Tam Boyutta Gör
Öte yandan elbette burası SEO, reklam ve sponsorlu bağlantılardan yoksun bir yer olmayacak. Web seçeneği sadece sonuçlar sayfasından bazı modüllerin (AI Overviews, yandaki bilgi grafiği, snippet'ler) kaldırılmasını sağlayan bir filtre olacak. Yani, 10-15 yıl öncesine dönüş görsel anlamda olacak, içerik değil. Ancak bu “web” düğmesi aynı zamanda bir yapay zekayı kapat düğmesi olarak da çalışacağı için bazı kullanıcılar için faydalı olacaktır.

Google'dan Danny Sullivan, yıllardır böyle bir şey istediğini ancak ilerleyen adımlarda Google'ın düğmeyi daha görünür kılmasını istediğini söylüyor. Mevcut durumda “Web” seçeneği bugünden itibaren herkesin kullanımına sunulacak, aktif olması bölgeye göre değişebilir. Şu anda şirket, masaüstünde birincil karuselde her zaman görünmeyebileceği konusunda da uyarıyor. Yani sonuç sayfasında “Daha Fazla”ya tıklayıp Web’i seçmeniz gerekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim