Anlık Bildirim

ABD senatosu onayladı: TikTok, yakında yasaklanabilir!

ABD senatosu, TikTok'u yasaklayabilecek yasa tasarısını onayladı. Başkan Biden tasarıyı imzaladığında yasalaşmış olacak. Peki, bu ne anlama geliyor?             
tiktok yasak abd senato onay Tam Boyutta Gör
ABD Senatosu, TikTok’un Amerika’da yasaklanmasına neden olabilecek yasa tasarısını onayladı. TikTok’un Çinli sahibi ByteDance'e hisselerini satması için dokuz ay süre tanınıyor, aksi takdirde uygulama ABD'de yasaklanacak.

Joe Biden’ın imzasıyla yasalaşacak

Amerika’da TikTok’u yasaklayabilecek yasa tasarısının yasalaşması artık neredeyse kesin. Senato, ByteDance'in TikTok'u satmasını aksi takdirde yasakla karşı karşıya kalmasını gerektiren tedbiri çoğunluk oyla kabul etti. Tasarı Başkan Joe Biden’ın imzasıyla yasalaşacak.

Tasarı, sosyal medya uygulamasının yasaklanmasına veya satılmasına yönelik ilk girişim değil ancak öncekilerden çok daha fazla destek geldi. Tasarı Mart ayında sunuldu ve her iki partinin de ezici mutabakatıyla Amerika Temsilciler Meclisi'nden geçti. Dış yardım mevzuatı paketinin bir parçası olarak biraz revize edilmiş versiyonu Cumartesi günü onaylandı.

Güncellenen şartlara göre, TikTok'un ana şirketi ByteDance'ten ayrılması veya ABD uygulama mağazaları ve web barındırma hizmetlerinde yasaklanması için 12 aya kadar süresi olacak.

TikTok, geçtiğimiz hafta tasarının 170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğü haklarını çiğneyeceğini, yedi milyon işletmeyi zor duruma sokacağını ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platformu kapatacağını söylemişti. TikTok, ByteDance'in Çin'in veya başka bir ülkenin temsilcisi olmadığını söylüyor. ByteDance, %60'ına sahip olan küresel yatırım şirketlerine dikkat çekerek, Çinli bir firma olmadığını ısrarla söylüyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/senate-passes-bill-that-could-ban-tiktok-014124533.html https://www.bbc.com/news/articles/c87zp82247yo Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1126 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, bytedance ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim