Anlık Bildirim

iOS 18 ile geliyor: iPhone'u gözünüzle kontrol edebileceksiniz

Apple, iOS 18, iPadOS 18 macOS 15 gibi yazılım güncellemeleriyle bu yılın sonlarına doğru gelecek yeni erişilebilirlik özelliklerini duyurdu: Göz takibi ve fazlası geliyor.
apple ios 18 erişilebilirlik özellikleri Tam Boyutta Gör
Apple, her yıl olduğu gibi WWDC etkinliği öncesinde yeni erişilebilirlik özelliklerini duyurdu. Geçen yıl Personal Voice özelliği dikkat çekiciydi; Kişisel Ses, sesini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan, sesini korumak isteyen kişiler için oldukça faydalı bir özellik. iOS 18 güncellemesiyle de göz takibi özelliği öne çıkacak gibi görünüyor. iPhone ve iPad kullanıcıları artık cihazlarını gözleriyle kontrol edebilecek.

iPhone ve iPad'e göz takibi özelliği geliyor

iphone göz takibi Tam Boyutta Gör
Bu yılın en büyük yeni özelliği, cihazın ön kamerasını kullanarak kullanıcının ekranda baktığı noktaları belirleyen ve dokunmasına gerek kalmadan yalnızca bakışıyla cihazı kontrol etmesine imkan tanıyan Göz Takibi olacak. Şu anda göz takibi için iPhone ve iPad’e bir göz algılama cihazının bağlanması gerekiyor. iOS 18/iPaOS 18 ile ek donanım ihtiyacı ortadan kalkacak. Apple, kurulum ve kalibrasyon işleminin saniyeler içinde tamamlanacağını söylüyor. Ayrıca cihazdaki makine öğrenimi sayesinde kurulum ve kontrol için kullanılan tüm verilerin cihazda güvenli bir şekilde saklanacağını belirtti.

Müzik dokunuşları

müzik dokunuşları ios 18 Tam Boyutta Gör
Music Haptics, yeni gelecek bir diğer erişilebilirlik özelliği. Müzik Dokunuşları, sağır veya işitme güçlüğü çeken kişilerin herkes gibi müzikten keyif almasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir özellik. iPhone, dokunsal motorunu kullanarak duyulabilir düzeyde çalınan müzikle senkronize dokunuşlar ve hassas titreşimler verecek.

Araç hareket işaretleri

araç hareket işaretleri ios 18 Tam Boyutta Gör
Araçla seyahat edenler arasında ilgi uyandıracak bir özellik geliyor; Hareket halindeki araçta yolcunun yol tutması yaşamasını önlemeyi amaçlayan Vehicle Motion Cues. Apple'a göre araştırmalar, yol tutmasının genellikle kişinin gördükleriyle hissettikleri arasındaki duyusal çatışmadan kaynaklandığını gösteriyor.

Ses kestirmeleri

ses kestirmeleri ios 18 Tam Boyutta Gör
Apple, iPhone ve iPad'lerdeki ses tabanlı kontrollerin erişilebilirliğini geliştirmek için de çalışıyor. Vocal Shortcuts olarak adlandırılan yeni bir işlev, kullanıcıların kestirmeleri başlatmak için özel eylem ifadeleri atamasına ve bu ifadeler yüksek sesle söylendiğinde karmaşık çok adımlı eylemler gerçekleştirmesine olanak tanıyacak. Apple, ayrıca serebral palsi, ALS veya felç gibi rahatsızlıklardan muzdarip kullanıcılar için dikte ve konuşma tanıma doğruluğunun iyileştirilmesine yardımcı olan yeni bir mod “Listen for Atypical Speech” getiriyor.

Apple, ses kontrolü, renk filtreleri ve ses tanıma gibi mevcut iOS özelliklerinin artık CarPlay arayüzü aracılığıyla da kullanılabileceğini söyledi. VisionOS'ta Canlı Altyazılar, Büyüteç'te yeni Okuyucu modu, Assistive Touch’ı kullananlar için sanal trackpad ve çok satırlı körler alfabesi dahil çok daha fazla erişilebilirlik özelliği gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7114 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 18, Teknoloji Haberleri ve
3 etiket daha Apple iPad iOS
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim