Anlık Bildirim

100 tane Tesla Gigafactory dünyayı değiştirebilir

Tesla'nın Nevada'da kurmakta olduğu Gigafactory, dünyayı değiştirme potansiyeline sahip. Elon Musk'a göre bu tesislerden 100 tanesi tüm dünyayı yenilenebilir enerjiye geçirmeye yeter.
İklim değişikliği ve küresel ısınmanın önüne geçmek için verilen mücadelede ön saflarda yer alan yıldız oyuncu Leonardo DiCaprio, yapımcılığını üstlendiği belgeseller ile konu hakkında duyarlılık yaratmaya devam ediyor. Ünlü oyuncunun yapımcılığını üstlendiği ve rol aldığı Before the Flood isimli yeni belgesel geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

İlk olarak National Geographic Channel tarafından yayınlanan Before the Flood, iklim değişikliğine dikkat çekebilmek için daha sonra YouTube üzerinden ücretsiz olarak yayınlandı. Fosil yakıt endüstrisi ve bu yakıtların Dünya'ya etkisini inceleyen belgesel, bir yandan fosil yakıtların gezegenimiz üzerindeki yıkıcı etkisini bir kez daha gözler önüne sererken, bir yandan iklim değişikliğinin önüne geçmek için çözüm yolları arıyor.

Birçok tanınmış ismin yer aldığı belgeselde konu hakkında görüşlerini paylaşan isimlerden biri de SpaceX ve Tesla Motors'un kurucusu olan Elon Musk. Teknoloji dünyasının en önemli figürleri arasında yer alan Musk, belgeselde DiCaprio'ya Tesla'nın Nevada'da kurduğu Gigafactory'i gezdiriyor.
100 tane Tesla Gigafactory dünyayı değiştirebilir Tam Boyutta Gör

Bu tesisin sadece lityum iyon piller üretmek için kurulmadığını açıklayan Musk, Gigafactory'nin dünyanın yeşil enerjiye geçmesi için yapılması gerekenlere bir örnek olmasını umuyor.

Tüm dünyayı yenilenebilir enerjiye geçirmek için ne gerekeceğini hesapladıklarını söyleyen Musk, tamamen yenilenilir enerjiye geçmek için 100 Gigafactory'nin yeterli olacağını açıkladı.

Yeşil enerji konusunda teknoloji dünyasındaki en etkili isimlerden biri olan Musk, hem Tesla Motors ve SolarCity ile yeşil enerjinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor, hem de konu hakkındaki girişimleri ile diğer girişimcilere ve firmalara örnek oluyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10751 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeşil enerji, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim