Yüksek kaliteli güneş paneli denildiğinde akla ilk gelen Alman markalardan AE Solar, Kayseri'ye dev bir fabrika açıyor. Nisan 2021'de açılacak fabrika yıl sonunda 1 GW kapasiteye ulaşacak.
Avustralya merkezli Lavo şirketi, ev kullanımı için geliştirilen dünyanın ilk hidrojen pilini tanıttı. Devasa enerji deposu iki günlük elektrik ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip.
Birleşik Krallık, nükleer füzyon hedeflerinde kararlı adımlarla ilerliyor. Oxfordshire'da kurulan yeni deneysel füzyon reaktörü ilk kez bu hafta çalıştırıldı ve ilk plazma üretildi.
Teknoloji devi Google'ın karbon ayak izini tamamen ortadan kaldıran ilk büyük şirket olduğu açıklandı. CEO Sundar Pichai hedefin 2030 yılında karbonsuz enerji kaynakları kullanmak olduğunu söyledi.
Ağustos ayında Yeşil Tarife (YETA) kullanıma sunulacak. Tükettiği enerjinin tamamının yenilenebilir enerjiden karşılanmasını isteyen kullanıcılar bu tarifeye geçebilecek.
Koronavirüs salgını pek sektörde olduğu gibi enerji dağıtım şirketlerinin çalışma yöntemini de değiştirdi. Elektrik ve doğalgaz faturaları, önceki yılların tüketim ortalamasına göre kesilecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bor üretimi esnasında ortaya çıkan lityumun geri kazanılmasını sağlayacak bir pilot üretim tesisi kurulabileceğinin sinyalini verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, evinde ve iş yerinde sadece yenilenebilir enerjiden elde edilen elektriği tüketmek isteyenler için özel tarife çalışmaların başlatıldığını duyurdu.
Yenilenebilir enerji konusunda araştırmalar yapan Wood Mackenzie şirketi yeni verileri açıkladı. Yayınlanan rapora göre 2019'un ikinci çeyreğinde rüzgar türbini siparişleri tavan yapmış durumda.
Ülkemizde yılın ilk altı aylık döneminde üretilen elektriğin büyük bir bölümü yenilenebilir enerji kaynakları veya ülkemizdeki kaynaklar kullanılarak sağlandı. İşte bakanlık verileri ile tüm detaylar:
Bilim insanları -23 santigrat derecede çalışabilen bir süper iletken keşfetti. Yeni süper iletkenin çalışma derecesi önceki rekor dereceden 50 santigrat derece daha sıcak.
Türkiye, 2018 yılında devreye aldığı bin 85 megavat hidroelektrik enerjisi kapasitesi ile dünyada dördüncü konuma yerleşti. Kurulu toplam kapasite bakımından ise dokuzuncu sırada yer alıyor.
Elektrikli otomobillerin menzilini arttıracak bor temelli yakıt pili teknolojisi çalışmaları devam ediyor. BOREN ve TÜBİTAK, üretim için önemli önemli aşamaya geldi.
Ülkemizde karada ve denizde petrol arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Akdeniz’deki süreçler devam ederken karadan güzel bir haber geldi. İşte detaylar:
Rüzgar enerjisiyle ilgili çalışmalar yapan WindEurope, 2018 yılına ilişkin “Avrupada Rüzgar Enerjisi” raporunu yayınladı. Türkiye, kurulu gücüne eklediği kapasiteyle Avrupa'da altıncı oldu.
ABD'li teknoloji devlerinden Google ve Amazon, kullanıcılarının elektrik faturaların ne kadar geldiğini öğrenmek istiyorlar. Bunun nedeni ise cihazlarını optimize etmek ve enerji pazarına girmek.
Kentsel enerji mimarisi ve planlaması konusunda çalışmalar yapan Danimarka, eğlence, sanayi ve enerji üretimi için 9 adet yapay ada inşa edeceğini duyurdu. İşte projenin detayları.