Anlık Bildirim
 
AMD Ryzen ile son dönemde hızlı bir yükselişe geçti. Hepimizin merak ettiği nokta elbette ki firmanın işlemci pazar payının ne durumda olduğu. Son gelen rapor her ne kadar tüm satılan bilgisayarları kapsamasa da önümüzdeki tablo hakkında bize bir fikir verebilecek cinsten. Ek olarak verilerin sadece Windows işletim sistemi altında çalışan cihazları kapsadığını belirtelim.

%31'lik kullanım oranı

PassMark’ın veritabanına göre ortaya çıkan tablo AMD için oldukça umut verici. AMD işlemci kullanım oranı yılın ilk çeyreğindeki %20.6’lık değerden %10’luk artışla %31’e yükseldi. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ise bu rakam %18.1 şeklindeydi. %31’lik kullanım oranı istatistiklere göre  son 10 yıl içindeki en yüksek oran. Bununla birlikte çeyrek bazındaki artışta da aynı durum geçerli.
 Pazar payı
 Q4 2016
 Q1 2017
 Q2 2017
 Intel% 81.9% 79.3 %69
 AMD %18.1 %21.7 %31
 

Artış devam edeceğe benziyor


Ryzen işlemcilerinin 2 Mart tarihi itibariyle satışa sunulduğu ve ilk zamanlarda piyasada yeni modellerle uyumlu anakart sıkıntısı yaşandığı düşünüldüğünde sıçramanın 2. çeyreğe sarkmasının nedeni anlaşılıyor. Yakında daha bütçe dostu çözümler olarak Ryzen R3 işlemci ailesinin de satışa sunulmasıyla ve özellikle de yıl sonu gibi gelmesi beklenen yeni APU modelleri ile artışın devamı oldukça muhtemel görünüyor.
Son zamanlarda işlemci pazarındaki rüzgar AMD’nin lehine esiyor. RX 400 modellerinin üzerine arttırılmış saat frekansı dışında kaydadeğer performans farkı sağlayamayan ve yükselen TDP değerleriyle eleştirelere maruz kalan RX 500 serisi kartlardan sonra yaklaşan RX Vega ile AMD’nin ekran kartı tarafında nasıl bir performans sergileyeceği ise sıkça konuşulan bir diğer husus. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8195 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen, ryzen 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim