Anlık Bildirim

Bitcoin ile dünyanın ilk ticari sevkiyatı Türkiye’de gerçekleştirildi

Dünyanın ilk kripto para birimi ile ticari sevkiyat ödemesi Türkiye'de yapıldı. Rusya'dan Türkiye'ye gönderilen 3 bin ton buğdayın ödemesi Bitcoin ile yapıldı. İşte detaylar:

Bitcoin ile dünyanın ilk ticari sevkiyatı Türkiye’de gerçekleştirildi Tam Boyutta Gör

Sanal paralar her ne kadar şuanda alım satım yaparak gelir elde etmek için kullanılsa da asıl ortaya çıkış amacı daha hızlı para transferi ve küresel bir para olmasıydı. Bu amaçla dünyanın ilk ticari sevkiyat ödemesi yapıldı. Hem de Türkiye’de.

Prime Shipping Foundation’a göre Rusya’dan Türkiye’ye yapılan bir buğday ticaretinde taşıma masrafı ödemesi Bitcoin ile yapıldı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen nakliye işleminde Rostov-on-don limanından Samsun limanına 3 bin ton buğday taşındı. Benzer bir işlem de geçtiğimiz hafta ABD’de gerçekleşti. ABD’li tarım şirketi Louis Dreyfus Co, Çin merkezli Shandong Bohi Industry'ye Bitcoin karşılığı soya fasulyesi sattı.

Oluşturulan ödeme sistemiyle anında normal paraya dönüştürülüyor 

Prime Shipping Foundation’dan yapılan açıklamada Bitcoin ödemesinin pilot ödeme sistemlerinde kulladıklarını söyledi. Pilot olarak kullanılan ödeme sisteminde dijital para birimlerinin günlük para birimlerine dönüştürülmesi hemen gerçekleşiyor.

Şirketin CEO’su Ivan Vikulov geliştirdikleri ödeme sistemiyle ilgili olarak, “Şu an mevcut olandan daha hızlı ve kolay bir sınırlararası ödeme sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bu kripto para birimlerinde bugüne kadar gerçekleşen ilk taşıma masrafı ödemesi oldu" diye konuştu.

Sanal paraların herhangi bir ülkeye ve kuruma bağlı olmaması, küresel ticarette daha fazla güven sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda Blockchain tabanlı sanal paralar küresel ticarette yoğun bir şekilde kullanılacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7611 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), sanal para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim