Anlık Bildirim

Black Friday Jeff Bezos'a yaradı: Serveti 100 milyar doları aştı

Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan Jeff Bezos'un serveti artık 100 milyar doların üstünde. Black Friday ile değerlenen Amazon hisseleri Bezos'a 2.4 milyar dolar kazandırdı.
Geçtiğimiz ay e-ticaret devi Amazon'un hisselerinin yüzde 15 civarında değer kazanmasıyla birlikte Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan Jeff Bezos'un serveti 95 milyar doları aşmış ve Bezos dünyanın en zengin insanı unvanını almıştı. Sahip olduğu 78.9 milyon adet Amazon hissesiyle Amazon'a yüzde 16 oranında hissedar olan 53 yaşındaki milyarderin, çarşamba günü borsaların kapanmasının ardından toplam serveti 97.9 milyar dolardı. Black Friday festivali ile Amazon önemli satış rakamlarına ulaşırken Bezos'un serveti de 100 milyar doların üstüne çıktı.

Bir Günde 2.4 Milyar Dolar Kazandı 

Adobe Analytics'in verilerine göre e-ticaret platformlarında, Black Friday(24 Kasım Cuma) boyunca geçtiğimiz yılın aynı gününe kıyasla yüzde 18.4 daha fazla satış gerçekleşti. Bu artış Amazon'un da hisse değerinin yüzde 2.5 civarında artmasını ve 1186$ değeri ile rekor kırmasını sağladı. Bu hisse artışı ile Jeff Bezos'un da serveti 2.4 milyar dolar arttı ve 100.3 milyar dolara ulaştı. Bezos böylece 1999 yılında Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in ulaştığı başarıyı yakalamış oldu ve 100 milyar doların üstünde servete ulaşan ikinci insan olmayı başardı.
Yıl içinde servetini 32.6 milyar dolar artıran Jeff Bezos'un servetindeki yeni artış ile Bill Gates ile arasındaki fark biraz daha açılmış oldu. 62 yaşındaki Bill Gates'in şu anda 86.8 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu biliniyor. Bununla birlikte uzun yıllar önce Microsoft'taki yönetim işlerini bırakarak kendini hayır işlerine adayan Bill Gates, her yıl 2.9 milyar dolarlık miktarı hayır işleri için harcıyor. Bill Gates bu miktarı harcamamış olsaydı şu anda 150 milyar doları civarında bir servete sahip olabilirdi.
Bill Gates ve Warren Buffett(dünyanın en zengin üçüncü insanı)'in aksine Jeff Bezos, bugüne kadar servetini kapsamlı hayır işleri için kullanmış değil. Amazon'un yanı sıra uzay turizmi Blue Origin ve Washington Post gazetesinin de sahibi olan Bezos'un servetini nasıl harcayacağı merak edilirken Bezos geçtiğimiz nisan ayında her yıl 1 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satarak bu miktarı Blue Origin'e yatıracağını açıklamıştı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim