Anlık Bildirim

Galaxy S7 cihazlarında da Galaxy S6 gibi iki farklı kamera sensörü yer alıyor

Geçtiğimiz yılın tepe modeli Galaxy S6 ve S6 Edge cihazlarında Sony ve kendi üretimi olmak üzere iki farklı kamera sensörüne yer veren Samsung anlaşılan o ki aynı tercihini bu sene de sürdürüyor.
Samsung geçtiğimiz ay tanıttığı 2016 tepe modeli Galaxy S7 ve S7 Edge'de kullandığı kamera ile oldukça dikkat çekmiş ve beğeni toplamıştı. Dual Pixel teknolojisi gibi sektöre bir ilki getiren telefon bu sayede oldukça kısa sürelerde fokus işlemi yapabiliyor. Daha önce ortaya çıkan detaylarda Galaxy S7 ve S7 Edge serisi cihazlarında Sony'nin IMX260 model sensörünün yer aldığı görülmüştü ancak gelen son bilgilere göre durum biraz daha farklı.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge serisi cihazlarında Sony'nin IMX240 sensörünün yanında kendi üretimi ISOCELL S5K2P2 sensörünü de kullanmıştı. Telefon ele alındığında anlaşılmayan fark donanım detaylarını gösteren uygulamalar neticesinde fark edilmişti. 
Anlaşılan o ki Samsung bu yıl da aynı yola başvurmuş. Bugün yayınladığı basın açıklamasıyla Dual Pixel teknolojili yeni ISOCELL sensörünü duyuran firma bu sensörü piyasaya sunulan bazı Galaxy S7 ve S7 Edge cihazlarında çoktan kullanmaya başlamış bile. XDA forumunda paylaştığı üzere bir kullanıcının Galaxy S7 Edge cihazında Sony IMX260 yerine Samsung'un ISOCELL S5K2L1 sensörü yer alıyor. 
 
Galaxy S7 cihazlarında da Galaxy S6 gibi iki farklı kamera sensörü yer alıyor
Teknik açıdan baktığımızda Sony sensöründe olduğu gibi 1/2.5 inç boyutlu olan sensör 12.3MP çözünürlüğe sahip. Faz algılamalı otomatik odaklama özelliğinin yer aldığı sensörün piksel boyutu ise 1.4µm, yani iki sensör arasında herhangi bir teknik fark bulunmuyor. Fotoğraf kalitesi açısında herhangi bir farkları olup olmadığı bilinmeyen sensörlerden çekilmiş görsellerin önümüzdeki dönemde internete düşmesiyle konunun netleşeceğini düşünüyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4255 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim