Anlık Bildirim

Paris'te eski arabalara yasak!

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden Paris'te, temmuz ayından itibaren uygulanacak düzenlemeyle belli bir yaşın üzerindeki arabaların trafiğe çıkması yasaklanacak.
Temmuz ayından itibaren başlamak üzere, yaşı 19’dan büyük olan arabalar (1997’den önce üretilen modeller) Paris sokaklarında hafta içi günleri sabah saat 8’den akşam 8’e kadar dolaşamayacaklar.
Yapılan bu düzenlemenin amacı, geleneksel fosil yakıt kullanan araçların saldığı gazlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmek. Fosil yakıtların yakılması sonucunda ortaya çıkan bu gazların içinde hava kirliliğine yol açan ince parçacıklar bulunmakta. İnce parçacıktan kastedilen şey ise çapları 2,5 mikrometreden küçük olan partiküller. Bu parçacıklar, havadaki kirli sis ve pusun ana sebebi olan şeyler. Buna ek olarak, ince parçacıklar insanların akciğer ve son yapılan araştırmaya göre kalp sağlığını da olumsuz etkiliyor. 
Yasağı çiğneyenlere ise 35 ila 450 Euro arasında ceza kesilecek.
Kısıtlamaların kapsamı ise ilerleyen yıllarda genişleyecek. 2020 yılında, 1997’den önce üretilmiş bütün arabaların trafikten men edilmesi planlanıyor, ayrıca 2010’dan önce üretilen arabalar için de yeni kısıtlamalar getirilecek. Bu kısıtlamaların arkasındaki ana amaç ise insanların çevre dostu hibrit ve elektrikli araçlara yönelmesini sağlamak.
Bu karar Paris’te alınan ilk kısıtlama kararı değil. Geçtiğimiz sonbaharda alınan kararla birlikte şehrin belirli bir kısmına araç girişleri tamamen yasaklanmıştı. Alınan bu önlem sonrasında ses ve hava kirliliğinde ciddi bir azalma meydana gelmişti. Geçtiğimiz ay ise Şanzelize Caddesi gibi popüler yollara ayda bir kereye mahsus olmak üzere araç girişinin yasaklanması kararı alındı. Bir başka örnek ise 2014 yılına ait. O yıl alınan bir kararda, şehir merkezine arabaların sadece bir günlüğüne girmesi yasaklanmış ve bu kısa süreli yasak bile çevre kirlilik oranının normale dönmesine ve trafik akışının tekrar serbest bırakılmasına olanak sağlamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5726 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
paris, temiz enerji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim