Anlık Bildirim

Samsung hatalı Note 7'leri taşıyabilmek için tehlikeli madde izni aldı

Galaxy Note 7'nin batarya sorunu Samsung'u uğraştırmaya devam ediyor. Kore'li firma hatalı ürünleri taşıyabilmek için ABD Ulaştırma Bakanlığından özel izinler aldı.
Bilindiği üzere Samsung'un büyük beklentilerle piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7 serisinde kusurlu batarya sorunları baş göstermiş ve bazı kullanıcıların telefonları alev almıştı. Bunun üzerine hatalı modeller için geri çağırma başlatan firma sonrasında hatanın kendi şirket içi tedarikçisi Samsung SDI'den kaynaklandığı çözmüş ve modelde diğer tedarikçininkilere yer vermişti. Geçtiğimiz günlerde test edilen ve güvenli olarak işaretlenen modelleri yeniden satışa sunan Samsung'a bu durumun maliyeti ise analizlere göre $5 milyarı bulabilir.
Ortada olan sebepler nedeniyle Samsung'un geri çağırılan hatalı ürünleri fabrikaya geri götürmesi ise başlı başına bir özen gerektiriyor. Amerika'da şu ana kadar en azından 137.000 cihaz satılacakları yerden ABD Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan özel tehlikeli madde izinleri ile Samsung'a geri gönderilmiş.
ABD'de tehlikeli bir maddeyi taşımak için pek bürokrasi işlemi gerekirken, Samsung özel izinler için talepte bulunmuş. Firma talebinde geri çağrılan lithium-ion bataryaya sahip ekipmanın taşınması için özel olarak üretilen başka bir ekipmanın kullanımı için acil bir izin istemiş. Ulaştırma Bakanlığı'nın belirttiğine göre Samsung ürünleri taşımada sınırlı miktarda, ısı yalıtımlı, yangın ve dumanı içinde hapsedecek bir paket kullanacak.
Geri çağrılan cihazlar kutulandıktan sonra Samsung fabrikasına kamyon, tren ve gemi gibi araçlarla taşınması gerekirken, özel güvenlik önlemleri alınsa dahi tehlikeli madde kurallarına göre telefonlar ABD toprakları içerisinde uçakla taşınamayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5779 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim