Anlık Bildirim

Snap, özelliklerinin kopyalanmaması için yazılım ekibi tuttu

Hikaye özelliğinin ve filtrelerinin diğer sosyal medya platformları tarafından kopyalanmasından sıkılan Snapchat, daha güçlü yazılımlar geliştirmeleri için İsviçreli bir yazılım şirketini kiraladı.

Snap, özelliklerinin kopyalanmaması için yazılım ekibi tuttu
 

Popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Snapchat’in kullandığı filtrelerin ve hikayelerin artık Facebook, Instagram, Messenger ve hatta WhatsApp’ta kullanıldığını görüyoruz. Snapchat’in çatı şirketi olan Snap’in CEO’su ve aynı zamanda uygulamanın yaratıcısı olan Evan Spiegel mayıs ayında gerçekleştirilen ilk kazanç toplantısında ‘’Yaratıcı bir şirket olmak istiyorsanız insanların sizin ürünlerinizi kopyalamalarından hoşnut olmalı ve bu durumun keyfini çıkarmalısınız.’’ ve ‘’Yahoo’nun arama çubuğuna sahip olması onun Google olduğu anlamına gelmez.’’ demiş ve diğer platformların Snapchat’teki özellikleri kopyalamasından rahatsız olmadığını dile getirmişti.

Instagram'ın Gerisinde Kaldı 

Tabi Spiegel bu açıklamaları yapsa da Instagram’daki hikayeler özelliğinin kullanıcı sayısının Snapchat’in toplam kullanıcı sayısını geride bırakması şirket yetkililerin canını sıkmış durumda. Bu duruma son vermek isteyen Snap, yazılım kodlarını gizleyen ve kopyalanmasını zorlaştıran ürünler geliştiren İsviçreli Strong.Codes isimli startup’ı kiraladı. Strong.Codes ekibi artık Snapchat’in geliştireceği yeni özelliklerin kopyalanmaması için çalışacak.

Snapchat yeni ekiple birlikte diğer sosyal medya platformlarının kendi özelliklerini kopyalamamasını bekliyor ancak şirketler Snapchat’in kodlarını almadan da benzer yazılımlar ve özellikler geliştirebilirler. Snapchat’in başını ağrıtan bir diğer problem ise özellikleri değil doğrudan uygulamanın kendisini kopyalayan rakip fotoğraf ve video paylaşım uygulamaları. Örneğin Güney Kore’deki Snow isimli uygulama doğrudan Snapchat’in kopyası ancak şirket bununla başa çıkabilmiş değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3437 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
snapchat, hikaye ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim