Anlık Bildirim

Spotify kullanıcı bilgileri internete sızdı

Online müzik platformu Spotify kullanıcılarına ait yüzlerce kullanıcı bilgisi 23 Nisan tarihinde Pastebin isimli metin paylaşım platformunda ortaya çıktı. Şirket ise hack iddialarını reddediyor...
Spotify şifrenizi en kısa zamanda değiştirmek isteyebilirsiniz. Spotify kullanıcı adı, şifre, hesap türleri ve diğer detayları barındıran yüzlerce kayıt 23 Nisan'da Pastebin.com adlı metin paylaşım sitesinde ortaya çıktı. Akla gelen ilk mantıklı açıklama "hack" olurken Spotify böyle bir ihlalinin söz konusu olmadığını söyleyerek yalanladı.
Şirket sözcüsü Graham James, Spotify'nin hacklenmediğini ve kullanıcı kayıtlarının güvende olduğunu söyleyerek, düzenli olarak Pastebin ve diğer siteleri takip ettiklerini ifade etti. Spotify kimlik bilgileri bulunca da ilk olarak doğruladıklarını ve eğer öyleyse hemen şifrelerini değiştirmeleri için etkilenen kullanıcıları bilgilendirdiklerini belirtti.
Spotify, hacklenmeyi inkar etse de bu müzik akışı platformunu hedef alan ilk saldırı değil. Benzer güvenlik ihlalleri 2009, 2014 yıllarında ve geçtiğimiz Kasım ayında meydana geldi. Şirketin artık kendi güvenlik önlemlerini arttırdığını umuyoruz ancak hala basit iki faktörlü kimlik doğrulama hizmeti bile sunmuyor. Spotify'nin verilerinizin güvenli olduğunu iddia etmesine rağmen şifrenizi değiştirmenin bir zararı yok. Yeni şifre girişi yaparken mutlaka tüm oturumları kapattığınızdan emin olmanızda fayda var.
Spotify kullanıcı bilgileri internete sızdı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim