Anlık Bildirim

Akıllı telefonlara yeni taksit düzenlemesi: Taksit limiti artırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu veya akıllı telefonlar için taksit düzenlemesi yaptı. Yeni düzenleme ile akıllı telefonlardaki taksit üst limiti artırıldı.
Akıllı telefonlar için yeni taksit düzenlemesi yapıldı! Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi Türkiye’de akıllı telefonlarda taksit işlemi son derece sınırlı bir şekilde uygulanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ise artık çok bir anlam ifade etmeye mevcut taksit düzenlemesini güncel ekonomik veriler ışığında yenileme kararı aldı. BDDK'nın yeni akıllı telefon taksit düzenlemesinde vade miktarı ve süreleri artırıldı.

Yenilenmiş telefonlarda sınır olmadan 12 ay taksit

Akıllı telefonlar için yeni taksit düzenlemesi yapıldı! Tam Boyutta Gör
BDDK tarafından yapılan yeni düzenleme ile "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" olması kaydıyla yenilenmiş telefon niteliğindeki ürünlerin alımında kredi kartlarına taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi. İlgili düzenleme Resmi Gazete'nin 11 Ocak 2023 tarihli sayısında da yayınlanarak yürürlüğe girmiş durumda.

Kredi limiti 12 bin TL’ye yükseltildi

Öte yandan akıllı telefon almak için tüketici kredileri kullanımlarında da değişiklik yapıldı. Önceden vade sınırının belirlenmesinde kullanılan 5 bin TL tutarı 12 bin TL’ye çıkartıldı. Bu kapsamda tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin TL’den düşük olan telefonlar için 12 ay, daha yüksek olanlar için ise 3 ay olacak.

Kaynakça https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/1155 https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/01/20230111-14.htm Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22931 kez okundu.
39 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, bddk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim