Anlık Bildirim

Yeni bir materyal sayesinde elektrikli araba bataryaları daha küçük olacak


Yaygın olarak kullanıma henüz geçemeyen ve üzerinde çalışmaların devam ettiği elektrikli arabalar, fazla yer kaplayan ancak çok fazla mesafe yapmaya imkan vermeyen bataryaları bir dezavantaj olarak görülüyor. 

Almanya Kiel Üniversitesi mühendisleri, karbon temelli grafen ve karbon nanotüpleri hafif ve güçlü yeni bir maddede toplama çalışmaları yapıyor. Aerographite adı verilen bu madde şimdiye kadar oluşturulmuş en hafif madde olarak tanımlanıyor ve aynı niceliğe sahip hafif bir materyal olan styrofoam'dan 75 kat daha hafif.

Aerographite maddesini önemli kılan diğer bir unsur ise geleceğin elektrikli araba bataryalarında görebilecek olmamız. Stabil ve iletken olan Aerographite maddesi, bataryanın performansından ödün vermeden daha hafif ve daha küçük olmasını sağlayacak. Böylece elektrikli araçların boyut olarak küçülmesi sağlanacak ve daha fazla mesafe yapılmasının önü açılmış olacak.

Mühendislerin elektrikli araba bataryalarında kullanmayı düşündükleri diğer bir madde de grafen. Karbon temeline dayanan grafen yine hali hazırdaki batarya teknolojilerinden daha hafif ve daha iyi performans sunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4174 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, graphene
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim