Anlık Bildirim

Yeni "Amadeus" dizisinde Antonio Salieri rolünü Paul Bettany canlandıracak

Paul Bettany, ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın hikayesini anlatacak yeni Amadeus dizisinde yer alacak. İngiliz aktör Mozart'ın ezeli rakibi olarak tanıdığımız Antonio Salieri'yi canlandıracak.

Amadeus dizisinde Antonio Salieri rolü Paul Bettany'ye emanet Tam Boyutta Gör

Peter Shaffer'ın ikonik oyunu "Amadeus"tan uyarlanan yepyeni bir dizi geliyor. Deadline'ın servis ettiği habere göre mini dizide İtalyan besteci Antonio Salieri rolünü ünlü aktör Paul Bettany canlandıracak. Joe Barton'ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini Julian Farino üstlenecek.

Amadeus, dahi besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın hayatını, kıskanç rakibi Antonio Salieri'nin gözünden anlatan bir hikâye. Yeni dizi de bu klasik esere sadık kalarak, Salieri'nin Mozart'ın dehasına olan hayranlığı ve aynı zamanda onu yok etme arzusu arasındaki karmaşık duyguları işleyecek.

Amadeus dizisinde Antonio Salieri rolü Paul Bettany'ye emanet Tam Boyutta Gör

1984 yapımı film 8 Oscar kazanmıştı

Usta yönetmen Milos Forman tarafından 1984 yılında çekilen orijinal Amadeus filmi de aynı oyun temel alınarak yapılmıştı. Günümüzde bu yapım sinema tarihinin en iyi filmleri listelerinde yer alıyor. Tam 8 Oscar ödülü ile onurlandırıldı. Hatta bu heykelciklerden biri (en iyi erkek oyuncu) Salieri'yi canlandıran F. Murray Abraham'a verildi.

Amadeus dizisinde Antonio Salieri rolü Paul Bettany'ye emanet Tam Boyutta Gör

Bettany'nin Salieri rolünde nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Daha çok "WandaVision" ve "A Very British Scandal "daki rolleriyle tanınan İngiliz oyuncu, bu kez izleyicilerin karşısına bambaşka bir karakterle çıkmaya hazırlanıyor. Çekimleri bu yıl içinde Macaristan'da başlaması planlanan Amadeus dizisinin, özellikle müzikseverler ve tarih meraklıları için oldukça ilgi çekici bir yapım olacağı şüphesiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim