Anlık Bildirim

Apple'a bir App Store komisyonu davası da Birleşik Krallık'tan

Epic Games ile mahkemesi devam eden Apple'a bir dava da Birleşik Krallık'tan geldi. Dev şirket, App Store'da aşırı ve yasadışı komisyon almakla suçlanıyor.

Apple'a bir App Store komisyonu davası da Birleşik Krallık'tan Tam Boyutta Gör

Londra'da Apple aleyhine toplu bir dava açıldı. Davacılar, yaklaşık 20 milyon İngiliz App Store kullanıcısının yazılım satın alma ve diğer parasal işlemler için fazla ödeme yaptığını iddia ediyor.

Davanın açılma nedeni ise Apple'ın geliştiricilerden aldığı, aşırı ve yasadışı olduğu iddia edilen %30'a varan komisyon ücreti. Davacıları temsil eden ve kullanıcıların dijital platformlarla nasıl etkileşime girdiğini ve nasıl bağımlılık oluşturduklarını araştıran Profesör Rachael Kent, " Apple, uygulama mağazası pazarındaki hakim konumunu kötüye kullanıyor, bu da İngiliz tüketicileri etkiliyor." dedi.

Apple daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer bir tekel gücünü kötüye kullanma suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bununla birlikte, İngiliz davacılar şirketlere değil, sıradan vatandaşlara verilen zararlara odaklanıyor.

Apple'a bir App Store komisyonu davası da Birleşik Krallık'tan Tam Boyutta Gör

1.5 milyar sterlinlik dava

Apple'a göre ise uygulama mağazasındaki fiyatlar diğer elektronik platformlarla karşılaştırıldığında "genel" seviyede. Dava, bunların yanı sıra, Apple'ın kasıtlı olarak potansiyel rekabeti önlediğini ve insanları şirketin kendi ödeme sistemini kullanmaya zorlayarak fazla kar "ürettiğini" iddia ediyor.

Davacılar, Ekim 2015'ten bu yana yazılım satın alan, abonelik için ödeme yapan veya uygulamalarda işlem yapan tüm İngiliz iPhone veya iPad sahiplerinin tazminat almaya hak kazanmasını bekliyorlar. Beklenen tazminat miktarı ise 1.5 milyon İngiliz Sterlininin üzerinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim