Anlık Bildirim

Apple'a iCloud'un ücretsiz 5GB'lık sınırı nedeniyle toplu bir dava açıldı

Apple'a, iCloud'da yalnızca 5GB'lık bir alanı ücretsiz vermesine rağmen Kısıtlı Dosyalar için iCloud'u zorunlu tutması nedeniyle toplu bir dava açıldı. İşte detaylar:
Apple'a iCloud'un 5GB'lık sınırı nedeniyle toplu bir dava açıldı Tam Boyutta Gör
Teknoloji devi Apple, iCloud kullanıcılarına yalnızca 5GB'lık bir depolamayı ücretsiz veriyor. Ancak bu Apple'ın başına bela olabilir. Çünkü yakın bir zamanda Apple'a iCloud fiyatlarını, hizmetin neredeyse saf kâr elde edeceği noktaya kadar yükselttiği gerekçesiyle toplu bir dava açıldı.

İddia: Apple'ın Kısıtlı Dosyalar için iCloud'u zorunlu kılması yasadışı

ABD Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'ne yapılan şikayete göre, kullanıcılar, cihazlarını değiştirirken erişmeleri gereken uygulama verileri ve cihaz ayarları da dahil olmak üzere Apple'ın telefon ve tabletlerindeki bazı verileri yalnızca Apple'ın kendi bulut platformu iCloud barındırabiliyor. Şikayette, bu keyfi uygulamanın Apple'ın mobil cihazları ile iCloud'u yasadışı bir şekilde bağladığı belirtiliyor ve bu zorunluluklar sebebiyle iCloud, tahmini %70'lik payla bulut depolama pazarında rakiplerini geride bırakıyor.

Davada, Apple'ın Kısıtlı Dosyalar için iCloud'un kullanılmasını zorunlu kılan hiçbir teknolojik veya güvenlik gerekçesi olmadığının altı çizilmekte. Konu ile ilgili dava dosyasında ise "Apple bu ayrımı yalnızca rekabeti azaltmak ve iCloud ürününü rakip bulut platformlarına göre avantaj sağlamak için kullanıyor." ifadesine yer verildi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4050 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
icloud, Teknoloji Haberleri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim