Anlık Bildirim

Apple, ARM'a çip başına 30 cent'den az para ödüyor

Apple, cihazlarında kullandığı ARM tabanlı çipleri için cihaz başına ARM'a 30 sent'den daha az para ödüyor. Bu miktar, ARM tasarımını kullanan şirketler arasında en düşük lisans ücreti.
Apple, ARM'a çip başına 30 cent'den az para ödüyor Tam Boyutta Gör
The Information'un haberine göre Apple, cep telefonları, bilgisayarlar, tablet ve diğer cihazlarında kullandığı ARM tabanlı çipleri için cihaz başına ARM'a 30 sent'den daha az para ödüyor. Bu miktarın ARM tasarımını kullanan şirketler arasında en düşük lisans ücreti olduğu ve ARM'ın satışlarının %5'ine tekabül ettiği bildiriliyor. Apple'ın ödediği miktar, ARM'ın diğer iki büyük müşterisi Qualcomm ve Mediatek'in ödediği ücretin yaklaşık yarısı kadar.

Raporda ARM'ın sahibi SoftBank'ın bu düzenlemeden rahatsız olduğu bildiriliyor. SoftBank 2016 yılında ARM'ı satın aldığında şirketin CEO'su Masayoshi Son'un anlaşmayı revize etmeyi düşündüğü ancak başaramadığı belirtiliyor.

Apple, ARM lisansını 2040'a kadar uzattı

Buna rağmen Apple ve ARM işbirliklerini devam ettiriyor. Eylül ayında ARM ile Apple anlaşmalarını 2040'a kadar uzattı. Bu süre normalde 5 yıllık olan anlaşma süresinin çok ötesinde bir süre. Apple aynı zamanda lisans gerektirmeyen açık kaynak RISC-V mimarisiyle de ilgileniyor. Dolayısıyla bu uzun anlaşmanın ARM'a avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Apple ile çalışmak, ARM ve diğer tedarikçilere güvenilirlik açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Ancak Apple aynı zamanda birlikte çalıştığı şirketleri fiyat düşürmeye, hatta bazen para kaybetmeye zorlayan maliyet düşürme stratejileriyle de tanınıyor. Görünen o ki Apple, ARM'a daha fazla müşteri kazandırdı, dolayısıyla düşük ücrete razı olmuş gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim