Anlık Bildirim

Apple ödeme sistemini diğer şirketlere açıyor: Apple Pay kullanma zorunluluğu kalkıyor

Apple, Avrupa Birliği'ne Apple Pay ödeme sistemine ilişkin rekabet endişelerini gidermek için üçüncü taraf mobil cüzdan ve ödeme hizmetlerine erişim izni vermeyi kabul etti.
Apple ödeme sistemini diğer şirketlere açıyor Tam Boyutta Gör
Avrupa Komisyonu ile Apple arasında ödeme teknolojisinin kullanımı konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlık yakında sona erebilir. Komisyon, Apple'ın temassız ödemelerde kullanılan Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini üçüncü taraf mobil cüzdan sağlayıcılarına açma planını resmi olarak duyurdu.

Apple'ın teklifiyle ilgili söylentiler ilk olarak Aralık 2023'te ortaya çıkmıştı. Komisyon, rakip mobil cüzdan ödeme geliştiricilerinin gerekli teknolojiye erişimini kısıtladığı gerekçesiyle 2020 yılında Apple hakkında bir soruşturma başlatmıştı. İki yıl sonra Avrupa Birliği Apple'a karşı antitröst yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla suçlamalarda bulunulduğunu duyurmuştu.

Teklif onaylandığı takdirde Apple, üçüncü parti geliştiricilerin, NFC işlevine sahip API'leri kullanmasına izin verecek ve herhangi bir ücret veya Apple Pay kullanma zorunluluğu olmayacak. Şirket aynı zamanda, ödeme bilgilerini güvende tutan teknolojiye erişim izni de verecek. Apple bunu Avrupa Ekonomik Alanı'nda (AEA) kayıtlı tüm geliştiricilere ve iOS kullanıcılarına uygulayacak.

Beklendiği gibi Avrupa Komisyonu, Apple'ın önerdiği taahhütleri kabul etmekte acele etmedi. Bunun yerine, teklifi ortaya çıkararak Apple'ın rakiplerinden (ve diğer ilgili kuruluşlardan) yapılan değişikliklerin kabul edilebilir olup olmadığı konusunda geri bildirim talep etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim