Anlık Bildirim

Türkiye ve ABD sivil havacılık teşkilatlarından Galaxy Note 7 uyarısı

Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı’nın Samsung Galaxy Note 7’nin uçaklarda kullanılmasına ilişkin uyarısını yineledi. Aynı uyarı, SHGM tarafından da paylaşıldı.

Türkiye ve ABD sivil havacılık teşkilatlarından Galaxy Note 7 uyarısı Tam Boyutta Gör

Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı FAA, Samsung Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan batarya probleminin sonrasında bir uyarı yayınlamış ve Note 7 sahiplerinin uçağa binerken cihazlarını kapalı tutmalarını, kullanmamalarını ve uçak içinde şarj etmemelerini bildirmişti.

Samsung’un güvenli olarak işaretlenmiş cihazlarının da patladığının ortaya çıkması üzerine FAA, aynı uyarıyı tekrarladı ve telefonların el bagajında bile taşınmaması gerektiğini belirtti. Samsung’un resmi açıklamasına dayandırılan uyarıda telefonların şarjının tamamen bitirilip, tekrar şarj edilmemesi ve öyle muhafaza edilmesi önerildi. ABD’de ve bir uçakta da dahil olmak üzere çeşitli Galaxy Note 7 alev alması vakaları karşımıza çıkmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de Uyardı 

Bu arada FAA’in açıklamasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHGM de resmi Twitter hesabından Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı’nın uyarısını alıntıladı ve konuya dikkat çekti. İlerleyen günlerde Galaxy Note 7 cihazların Türkiye lokasyonlu uçuşlarda uçağa alınmayacağı yönünde bir uyarı ile karşılaşmak, Samsung’un da açıklamasının ardından şaşırtıcı olmayacaktır.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2658 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, FAA ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim