Anlık Bildirim

Çinli üretici uçan taksisini satışa sundu

Çinli drone üreticisi EHang Holdings online ticaret platformu Taobao’da EH216-S model uçan taksisinin ticari satışlarına başladı. eVTOL tipindeki aracın fiyatı ve özellikleri neler?
Çinli üretici uçan taksisini satışa sundu Tam Boyutta Gör
Çinli drone üreticisi EHang Holdings online ticaret platformu Taobao’da EH216-S model uçan taksisinin ticari satışlarına başladı. eVTOL (dikey iniş kalkış yapabilen) tipindeki uçağın fiyatı 333 bin dolar olarak belirlenmiş durumda.

Otonom hava taşıtları ve yolcu taşıma araçları geliştiren EHang, EH216-S model uçan taksisi için Çin’in sivil havacılık otoritesinden (CAAC) onay sertifikasyonunu ekim ayında almıştı. CAAC'nin bu kararıyla Çin, otonom uçan taksileri onaylayan ilk ülke olmuştu. Şirket daha sonra, turistik uçuşlar yapmak için Guangzhou ve Hefei şehir yönetimleriyle anlaşma imzalamıştı.

Ehang EH216-S özellikleri neler?

EHang uçan taksi hizmetini ilk kez 2021 yılında tanıtmıştı. Elektrikli ve dikey kalkış ve iniş gerçekleştirebilen EH216-S, iki yolcu taşıyabiliyor. Saatte 130 km/h hıza çıkabilen ve 25 dakika boyunca uçabilen aracın yolcu/kargo limiti ise 225-270 kilogram civarında. 16 motor ve 16 pervaneye sahip uçak, tek şarj ile 35 km menzil elde edebiliyor. Şimdiye kadar 40 binden fazla güvenli uçuş tamamlayan otonom hava aracı aynı zamanda bir veya daha fazla pervanenin arıza yapması durumunda güvenli iniş yapabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim