Anlık Bildirim

Çok uluslu bir şirket Deepfake kurbanı oldu: 25 milyon dolarlık vurgun!

Çok uluslu bir şirket, çalışanının Deepfake teknolojisi yüzünden kandırılması sonucunda 25 milyon dolar kaybetti. Dolandırıcılar, Deepfake ile çalışanın patronlarını taklit etti!
Çok uluslu bir şirket Deepfake yüzünden 25 milyon dolar kaybetti Tam Boyutta Gör
Hong Kong polisi, bir çalışanın iş arkadaşlarının deepfake versiyonları tarafından kandırılmasının ardından bir şirketin 25 milyon dolar kaybettiğin bildirdi. Söz konusu çalışanın, firmanın İngiltere merkezli CFO'su ve diğer meslektaşlarının deepfake'leriyle bir video görüşmesine katıldığı öğrenildi.

Deepfake ile 25 milyon dolarlık vurgun

Çin merkezli South China Morning Post'un polise dayandırdığı habere göre, dolandırıcılar deepfake teknolojisini kullanarak çok uluslu bir şirketin Hong Kong şubesinde çalışan bir kişiyi kandırdıktan sonra yaklaşık 25 milyon dolarlık bir vurgun yaptı. Ocak ayında şirketin finans departmanındaki bir çalışan, şirketin İngiltere merkezli finans müdürü olduğunu söyleyen birinden bir mesaj aldı. Çalışan daha sonra şirketin CFO'su ve diğer şirket çalışanlarıyla bir video görüşmesi yaptı. Ancak görüştüğü kişiler onun patronu veya çalışanı değildi, hepsi deepfake’lerdi.

Aktarılanlara göre çalışan bu görüşme sırasında aldığı talimatlara dayanarak yaklaşık 25,6 milyon doları çeşitli Hong Kong banka hesaplarına aktardı. Dolandırıcılığın üzerinden bir hafta geçtikten sonra, çalışan şirketin merkeziyle temasa geçtiğinde bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Şirket ve çalışan ismi açıklanmazken dolandırıcıların kamuya açık (sosyal medya, geleneksel medya vb.) video ve ses görüntülerine dayanarak toplantı katılımcılarının deepfake’lerini oluşturduğu belirtildi.

Deepfake riski her geçen gün artıyor

Çok uluslu bir şirket Deepfake yüzünden 25 milyon dolar kaybetti Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günler, haftalar ve aylarda gördüğümüz gibi deepfake videolar küresel çapta endişelere neden oluyor. Bunun son örneğini ise geçtiğimiz hafta, popüler sosyal medya platformu X’te görmüştük. Bu olayın kurbanı ise Taylor Swift olmuştu. Swift’in pornografik görselleri X’te paylaşılmaya başlanmış ve kısa sürede viral haline gelmişti. X, daha sonra platformda “Taylor Swift” aramasının yapılmasını engellemişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3914 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dolandırıcılık, deepfake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim