Anlık Bildirim

2017 yılından itibaren "F” klavye zorunlu hale geliyor

Gerçekleştirilen düzenlemeyle birlikte 2017 itibariyle kamu kuruluşlarında "Q" klavyeler kaldırılacak ve bunun yerine Türkçe yazımına daha uygun, yeni standartlara sahip "F"klavye kullanılacak.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem katıldığı bir etkinlikte yeni yıldan itibaren kamu kurumlarında önemli bir değişikliğe gidileceğini, bu kapsamda 2017'de ilgili birimlerdeki tüm "Q" klavyelerin yerini "F" klavyelerin alacağını açıkladı.
En eski dillerden biri olan Türkçe’nin büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve bünyesine yeni kelimeler eklediğini belirten Erdem, vatandaşların dilimizi doğru kullanmadığının altını çizdi. Öyle ki başta Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları olmak üzere günümüzde kullanıcılarının büyük bölümü birçok yazım yanlışı yapıyor, noktalama işaretlerine ise neredeyse hiç dikkat etmiyor.
Diğer taraftan düzenleme ile standartları yeniden belirlenen "F" klavyede kelimelerin tamamı Türkçe olacak, inceltme tuşları yer alacak ve avro ve dolar simgelerinin yanına TL de eklenecek. Kamu kurumları 2017 yılında bu özellikleri sağlayan yeni klavyeleri kademeli olarak Türkiye genelinde kullanmaya başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25113 kez okundu.
202 kişi, toplam 210 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, türkçe ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim