Anlık Bildirim

Danimarka dünyanın ilk "dijital elçi"sini atıyor

Danimarka birçok teknoloji devinin yer aldığı Silikon Vadisi’ne "Dijital Elçi" göndererek dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Peki elçinin görevi ne olacak ve hangi temaslarda bulunacak?
Teknoloji devlerinin yatırım merkezleri arasında bulunan Danimarka hükümeti Google, Microsoft, Apple ve IBM gibi dev şirketlerin yer aldığı Silikon Vadisi’ne elçi göndereceğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen bu ilginç kararın arkasındaki gerekçeleri Politiken gazetesine açıkladı.
Çok uluslu teknoloji şirketlerinin ekonomik büyüklüğünün Danimarka’nın büyükelçiliğe sahip olduğu birçok ülkenin ekonomisinden dahi büyük olduğunu dile getiren Samuelsen, bu tür üreticilerin adeta yeni bir ülke konumunda olduklarını ve bu yüzden yakın diyalog içerisinde olmak istediklerini ifade etti. Google ve Apple'ın ekonomik hacimlerinin neredeyse G20 zirvesine üye olabilecek büyüklükte olduğunun altını çizen bakan, böylelikle hem teknolojik gelişmeleri yakından takip edeceklerini hem de Danimarka’yı yatırım konusunda ilgi çekici hale getireceklerini açıkladı.
İlk etapta başkent Kopenhag’daki Dışişleri Bakanlığı binasına yerleşecek olan elçinin kim olacağı ve Silikon Vadisi’nde ne zaman ofis açılacağı ise henüz bilinmiyor. Bildiğiniz gibi yakın zamanda Amerika dışındaki üçüncü veri merkezini Danimarka’ya kuracağını duyuran Facebook’un yanı sıra Apple'ın da Viborg kentinde yapımı devam eden, toplamda yaklaşık 1 milyar doları yatırımı bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2908 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, teknoloji ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim