Anlık Bildirim

Sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kullanıcı sayıları ne kadar?

Ocak 2024 sonu verilerine göre Türkiye'de en fazla kullanıcısı bulunan platform YouTube olurken, Instagram ikinci sırada yer aldı. İşte sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kullanıcı sayıları.
Sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kullanıcı sayıları 2024 Tam Boyutta Gör
Sirkhet Danışmanlık tarafından paylaşılan verilere göre Ocak 2024 itibarıyla Türkiye’de 57 milyon kişi sosyal medya platformlarını kullanıyor. Ülke nüfusunun büyük bir kısmının sosyal medya hesapları bulunuyor.

Hangi platformun ne kadar kullanıcısı var?

Verilere göre Türkiye’de en fazla kullanıcısı bulunan platform YouTube olarak belirlendi. YouTube’un 57,50 milyon kullanıcısı bulunurken ikinci sırada 57,10 milyon ile Instagram takip ediyor. Facebook’un 34,35 milyon, TikTok’un 37,73 milyon, Twitter’ın (X) 20,67 milyon ve LinkedIn’in 16 milyon üyesi olduğu belirlendi.

  • YouTube: 57,50 milyon
  • Instagram: 57,10 milyon
  • Facebook: 34,35 milyon
  • TikTok: 37,73 milyon
  • X (Twitter): 20,67 milyon
  • LinkedIn: 16 milyon

Sirkhet Danışmanlık Kurucusu Efecan Başöz, Türkiye’deki bireylerin ve işletmelerin dijital dünyadaki varlığını güçlendirme arzusundan kaynaklı olarak sosyal medya kullanımının hızla arttığını ifade etti. Pandemi sürecinde sosyal medyanın, iletişim ve ticaretin merkezi haline geldiğini belirten Başöz, "Özellikle salgın döneminde insanlar dijital platformlara daha fazla yöneldi ve bu da sosyal medya kullanımındaki artışı tetikledi" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim