Anlık Bildirim

Pilotsuz bir uçakta yolculuk etmek ister miydiniz? İşte araştırma sonuçları

Pilotsuz bir uçak yolculuğuna çıkmak ister miydiniz? Bir İsviçre bankası tarafından yapılan araştırmaya göre yolcuların yarısından fazlası pilotun olmadığı bir uçağa güvenmiyor.
İsviçre bankası UBS tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yolcuların çok büyük bir kısmı pilotsuz uçaklarda yolculuk etmek istemiyor. Havayolu şirketlerinin pilotsuz uçak yolculukları dönemine geçilmesiyle yılda tam 35 milyar dolar tasarruf edebileceğini belirten UBS bankası, buna karşın henüz insanların mürettebatsız bir uçağa güvenmediklerini açıkladı.

UBS'in toplam 8000 kişiyle gerçekleştirdiği anket çalışmasında; katılımcıların yarıdan fazlası pilotsuz uçaklara karşı çekimser davranmış. 8000 katılımcının %54'ü daha ucuz olsa bile pilotsuz bir uçakta seyahat etmek istemeyeceklerini söylerken, sadece %17'lik bir kesim pilot olmadan da yolculuğa çıkabilirim cevabını vermiş.

Buna karşın pilotsuz uçaklara olan güven 18-34 yaş aralığındaki genç kesimde biraz daha fazla. 18-24 yaşlarındaki katılımların %27'si, 25-34 yaşlarındaki katılıcımların ise %31'i "mürettebatın olmadığı bir hava aracında da uçabilirim" yanıtını vermiş.


UBS: Pilotsuz uçak dönemi daha güvenli ve daha ucuz olacak


Pilotsuz uçaklara olan güvenin zamanla artacağını tahmin eden UBS analistleri, uçaklardan pilotların kaldırılmasıyla beraber hem bilet ücretlerinin düşeceğini hem de yolculukların çok daha güvenli bir hale geleceğini belirtiyor. Uçaklarda insan müdahalesinin kaldırılması UBS analistlerine göre gelecekte olası kazaların önlenmesini sağlayacak.
Diğer taraftan pilotsuz ve tamamiyle otonom hava yolculuklarının önümüzdeki 20 yıl içerisinde yavaş yavaş hayatımıza gireceği tahmin ediliyor. 2020'li yıllarda "uçan araba" tarzı kişisel taksi servislerinin yolcu taşımaya başlayacağı düşünülürken; 2030 itibariyle otonom jetler ve helikopterlerin ve nihayet 2040'lı yıllarda da pilotsuz yolcu uçaklarının artık hayatın bir gerçeği haline geleceği öngörülüyor. Aynı zamanda günümüzde de Uber veya Urban Aeronautics gibi birçok şirket otonom hava taksileri üzerinde çalışıyor.

Tabi bu tür gelişmeler teknolojik anlamda her ne kadar ilgi uyandırıyor olsa da gelecek adına da endişelendirmiyor değil. Zira bugün birçok iş adamı ve analist, otonominin ve yapay zekanın gelecekte çok büyük işten çıkarmalara ve toplu işsizliklere neden olacağını tahmin ediyor. Bakalım teknolojinin bu önlenemez yükselişi geleceğimizi nasıl etkileyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3600 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pilotsuz uçak, ubs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim