Anlık Bildirim

Facebook'dan HTML5 değişimi

İnternet dünyasının özellikle Steve Jobs zamanında yapılan kısıtlamalar ile hızla gerçekleştirmeye başladığı HTML5 değişimi, sonunda sosyal medya devi Facebook'un video oynatıcısına da uğruyor.
Sosyal medyanın nüfusu birçok ülkenin toplamını geçen büyük ismi Facebook, mantıklı bir adım atarak video oynatıcısını Flash'dan HTML5'e geçirdi.
Video oynatıcısı için HTML5 dönüşümünü masaüstü sürümünde herkes ve tüm altyapı temelinde gerçekleştiren Facebook, buna rağmen Flash'ı tamamen terk etmiyor. Şirket yaptığı açıklamada Adobe ile özellikle Facebook oyunları için Flash çalışmaları yapılmaya devam edileceğini belirtiliyor. 
Birçok güvenlik problemi oluşturması ve sistemlere yüksek oranda yük bindirmesiyle hatırı sayılır sayıda teknoloji firmasının çoktan kurtulduğu ya da kurtulmayı düşündüğü Flash, detaylarına burada yer verdiğimiz kadarıyla geliştirici Adobe tarafından dahi artık geri plana alınıyor. 
Facebook HTML5'in geliştirme sürecinde kendilerine büyük bir hız kattığını ve değişim ile genel olarak video altyapısının daha hızlı ve kararlı hale getirildiğini yaptığı açıklamada altını çiziyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7509 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Flash, facebook ve
2 etiket daha HTML5 Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim