Anlık Bildirim

EGM'ye 10 adet KIRAÇ Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı daha teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, KIRAÇ Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı'nın teslimatlarının sürdüğünü, 10 aracın daha EGM'ye teslim edildiğini duyurdu.

EGM'ye 10 adet KIRAÇ daha teslim edildi Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) 10 adet KIRAÇ Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı'nı daha teslim ettiklerini bildirdi.

İsmail Demir, açıklamasında, "EGM'nin olay yeri incelemelerini daha etkili yapabilmesi için ürettiğimiz KIRAÇ Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı'nın teslimatlarını sürdürüyoruz. Son olarak 10 adet KIRAÇ'ı EGM'ye teslim ettik. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Demir'in paylaşımında yer verdiği videoda da Katmerciler tarafından özgün olarak üretilen aracın özelliklerine ilişkin bilgi aktarıldı. Buna göre, geniş alan aydınlatma kitine sahip KIRAÇ, daha önce üretilen olay yeri inceleme araçlarından daha üstün özelliklerde donanıma sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca KIRAÇ'ın zırhlı ve zırhsız versiyonları bulunuyor.

Çeşitli devir hızlarında yüzde 30 eğime tırmanma özelliği yer alan araç, otomatik parmak izi sistemiyle dikkati çekiyor. Tam bağımsız süspansiyon sistemi ve otomatik şanzımanlı 4x4 sistemiyle her türlü hava ve yol koşulunda üstün hareket kabiliyeti sergileyebilen KIRAÇ, 360 derece kamera sistemiyle de bulunduğu bölgeye hakim oluyor. Araç, kriminal incelemelerde kolaylık sağlayan çok sayıda teknolojik donanımı barındırıyor.

KIRAÇ Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı; zırhlı personel taşıyıcı, komuta kontrol aracı ve iç güvenlik aracı olarak yapılandırılabilecek bir tasarıma sahip. Tasarıma bağlı olarak, 27+1+1 personele kadar taşıma kapasitesi bulunuyor. Katmerciler 4x4 KIRAÇ araç platformunun ekstra yük kapasitesi de araç için farklı seviyelerde balistik koruma ve çok yönlü ekipman kullanımına olanak sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim