Anlık Bildirim

Fransa yeni mevzuatla Çin menşeli elektrikli araçların önünü kesecek

Fransa da Çinli elektrikli araçların rekabet gücünden rahatsız oldu. Yetkililer bu otomobilleri daha az rekabetçi hale getirmek için yeni bir mevzuat hazırlıyor. İşte planın detayları.

Fransa yeni mevzuatla Çinli elektrikli araçların önünü kesecek Tam Boyutta Gör

Fransız hükümeti, Çin'den gelen elektrikli otomobillerin Avrupa pazarında rekabet güçlerini azaltmak için mevzuat değişikliği yapmayı planlıyor. Yetkililer, batarya ile çalışan araçları satın alırken sağlanan 5 bin euro (yaklaşık 5.3 bin dolar) sübvansiyonu almak için gereken prosedürü daha da zorlaştıracak.

Üretimde kullanılan enerjinin kaynağını dikkate alan yeni sınıflandırma sistemi, Çin menşeli otomobilleri Fransız sübvansiyon programından tamamen çıkarabilir. Çünkü Çin elektrik üretiminde hala aktif olarak kömür kullanıyor ve bu da Çinli otomobilleri "daha az çevre dostu" bir seçenek haline getiriyor.

Fransa yeni mevzuatla Çinli elektrikli araçların önünü kesecek Tam Boyutta Gör

"1 milyar euro Çinlilere gideceğine Avrupa'da kalsın"

Fransız yetkililer bu girişimin amacının, devlet bütçesinden ayrılan yıllık 1 milyar euro'nun Çinlileri desteklemek yerine Avrupa'da kalmasını sağlamak olduğunu gizlemiyor. Üstelik söz konusu indirim 25.000 euro'nun altında fiyatlandırılan modeller için geçerli.

Avrupalı üreticilerin bu kategoride yer alabilecek çok az seçeneği var. Slovakya'da üretilen Citroen e-C3'ün önümüzdeki yıla kadar piyasaya çıkması beklenmiyor. Yeniden canlandırılan Renault R5 de öyle. Bu otomobiller ancak ilerleyen zamanlarda bu fiyat aralığına dahil olabilecekler.

Bu ayın başlarında Avrupa Komisyonu, Çin menşeli elektrikli otomobillerinin Avrupa'daki fiyatlandırmasına ilişkin bir soruşturma başlattı. Çin'den gelen elektrikli otomobillere yönelik talep Avrupa'da o kadar yüksek seviyeye ulaştı ki Çinli otomobil üreticileri araçlarını taşımak için yeni gemiler aramaya başladılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6349 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim