Anlık Bildirim

Otokar, IDEF'21'de Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlarını sergiledi

İstanbul'da düzenlenen IDEF'21 tüm hızıyla sürerken, fuara katılan Otokar da Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlarını görücüye çıkardı.

IDEF'21'de Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlar sergilendi Tam Boyutta Gör

Şu anda İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Fuarı IDEF'21'de Otokar, NEFER savaş modülüne sahip bir Arma 8x8 amfibi zırhlı personel taşıyıcıyı sergiledi.

Arma 8x8, NATO standartlarına uygun yüksek hareket kabiliyeti, manevra kabiliyeti ve yeterli seviyede balistik ve mayın korumasına sahip. Araç, su üzernde 8 km/s hıza kadar yüzebilme kabiliyeti de taşıyor. Tasarım ise 7,62 mm makineli tüfeklerden 105 mm toplara kadar değişen silahlara sahip çeşitli savaş modülleri kurarak aracın çeşitli görevlere uyarlanabilmesini sağlıyor.

IDEF'21'de Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlar sergilendi Tam Boyutta Gör

Ayrıca üreticinin standında, taktik tekerlekli zırhlı araç "Cobra II" de tanıtıldı. Aracın tasarımı, Otokar tarafından AM General ile birlikte geliştirilen Cobra zırhlı aracının tasarımına dayanmakta.

Cobra II zırhlı araç gövdesinin tamamen metal yapısı 4x4 şasiye sahip. Aracın modüler tasarımı, gelişmiş teknik ve taktik özellikleri bir araya getiriyor. Her zamanki düzeni, önde bir motor, ortada bir mürettebat bölmesi ve arkada bir asker bölmesi içermekte. Mürettebat giriş ve çıkışı iki yan kapıdan ve bir arka kapıdan gerçekleştiriliyor.

IDEF'21'de Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlar sergilendi Tam Boyutta Gör

Cobra II zırhlı araç, arka görüş kamerası, ön termal kamera, klima sistemi, karartma aydınlatma sistemi, çok noktalı emniyet kemerleri, radyo sistemi ve çekme halkası içeren standart bir kit ile donatılmış. Yerleşik güç, 400A ve 120Ah akülerle 24 V jeneratörlü bir elektrik entegrasyon sistemi tarafından sağlanıyor.

Çok amaçlı olarak kullanılabiliyor

İsteğe bağlı olarak Cobra II zırhlı araç, kendini kurtarma vinci, nükleer, biyolojik ve kimyasal filtreleme kiti, otomatik yangın söndürme sistemi, interkom sistemi, navigasyon sistemi ve yardımcı güç ünitesi ile donatılabilir. Zırhlı araç Cobra II'nin, üzerine 7.62-mm ve 12,7-mm kalibreli makineli tüfekler veya 40-mm kalibreli bir otomatik bombaatar takmak mümkün.

IDEF'21'de Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlar sergilendi Tam Boyutta Gör

Cobra II'nin zırhlı gövdesi, 7,6 mm'lik mermilere ve top mermisi parçalarına karşı koruma sağlıyor. Mürettebat bölmesinin alt kısmı, patlama dalgasını yansıtmak için çıkarılabilir bir parabolik plaka ile donatılmış. Araç ayrıca mürettebatı şarapnel ve el yapımı patlayıcı cihazlardan da koruyor.

IDEF'21'de Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 zırhlı araçlar sergilendi Tam Boyutta Gör

Cobra II, en zorlu iklimlerde engebeli arazide mükemmel çekiş sağlamakta. Makinenin tamamen bağımsız süspansiyonu bir yay ve amortisör ile donatılmış ve havalı hidrolik frenler bir kilitlenme önleyici fren sistemine sahip. Araç ayrıca merkezi bir lastik basıncı kontrol sistemi ve daha fazla arazi kabiliyeti için run-flat (patlamaya dayanıklı) teknolojili lastikleri de barındırıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim