Anlık Bildirim

İngiltere'de yasalaştı: 12345 şifresini kullanmak yasak!

Tavsiyelere rağmen "12345", "admin" gibi şifreler günümüzde hâlâ sıkça kullanılıyor. İngiltere, yeni yasalar uyarınca bu zayıf parolalarla gelen cihazları yasaklayacak.
12345 şifre ingiltere yasaklanacak Tam Boyutta Gör
admin”, “123456789”, “1q2w3e4r”, “asdasd” gibi zayıf parolalarla gelen teknolojiler, tüm akıllı cihazların minimum güvenlik standartlarını karşılaması gerektiğini belirten yeni yasalar uyarınca İngiltere’de yasaklanacak.

Cihaz üreticileri zayıf şifreleri değiştirmek zorunda!

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicileri hacklenme ve siber saldırılardan korumaya yönelik tedbirlerin Pazartesi günü yürürlüğe gireceğini söyledi. Akıllı telefon, tablet, televizyon, akıllı ev sistemleri ve diğer cihazların üreticileri artık internete bağlı cihazları yasal olarak siber suçluların erişimine karşı korumak zorunda. Bu, cihazların varsayılan zayıf şifrelerinin artık daha güçlü parolalarla değişeceği anlamına geliyor.

Markaların hatalar ve sorunların bildirilebilmesi için iletişim bilgilerini yayınlaması ve güvenlik güncellemelerinin tarihi konusunda da şeffaf olması gerekiyor.

Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry’nin açıklamasına göre, tüketicilerin kişisel gizliliklerinin, verilerinin ve paralarının güvende olmasını sağlayacak yasalar dünyada bir ilk ve İngiltere'nin en güvenli internet ortamını sunan ülke konumunda olması için atılmış önemli bir adım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim