Anlık Bildirim

Instagram, hikayeler bölümüne TikTok tarzı gezinme yöntemini getirecek

Sosyal medya platformu Instagram, en büyük rakibi olan TikTok'un bir özeliğini daha kullanıcılarına sunmak üzere. Artık hikayeler arasındaki geçiş, aşağıdan yukarıya kaydırmalı olacak.

Instagram, hikayeler bölümüne TikTok tarzı gezinme yöntemini getirecek Tam Boyutta Gör

Instagram kullanan ve Hikayelere göz atanlar, bir Hikayeden diğerine geçmenin temelde ekranınızın soluna veya sağına dokunmak olduğunu bilirler. Öte yandan TikTok da ise kullanıcıların bir TikTok videosundan diğerine geçmek için ekranı aşağı kaydırdığı farklı bir gezinme yöntemi kullanılır.

Görünüşe bakılırsa Instagram bu özelliği TikTok'tan alıntılamakla oldukça ilgili. Alessandro Paluzzi adındaki geliştirici, uygulama kodları arasında, Instagram'ın tıpkı TikTok'ta olduğu gibi hikayeler arasında, üste doğru kaydırarak gezdirme özelliğini test etmeye başladığını keşfetti. Paluzzi'ye göre özellik henüz yayında değil.

Instagram, hikayeler bölümüne TikTok tarzı gezinme yöntemini getirecek Tam Boyutta Gör

Instagram - TikTok rekabeti sürüyor

Bu gelişme Instagram'ın bu yeni özelliği gelecekteki bir güncellemede yayınlayabileceğini veya en azından bir test olarak kullanıcılara sunabileceğini gösteriyor. Instagram geçtiğimiz dönemde de doğrudan TikTok ile rekabet edebilmesinin önünü açan Reels özelliğini kullanıma sunmuştu.

Muhtemelen, Hikayelerdeki bu değişikliğin arkasındaki fikir, Instagram'ın daha fazla TikTok kullanıcısını kendi platformuna çekmeyi hedeflemesi ve kullanıcılar için daha tanıdık bir gezinme stilini onlara sunmak istemesi olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim