Anlık Bildirim

Intel, 1nm üretimine 2027 yılında başlayacağını açıkladı

Intel geçtiğimiz hafta Intel 18A (1.8nm), Intel 14A (1.4nm) ve Intel 3 özelinde açıklamalarda bulunmuştu. Şimdi ise firma Intel 10A (1 nm sınıfı) süreci için tarih verdi.
Intel, 1nm üretimine 2027 yılında başlayacağını açıkladı Tam Boyutta Gör
Geçen hafta Intel Foundry Services Connect etkinliğinde teknoloji devi, Intel 18A ve Intel 20A süreçlerinin yeri alacak olan Intel 14A (1.4 nm sınıfı) sürecini tanıtmıştı. Intel, bu sürecin seri üretimine 2026 döneminde başlayacağını açıklamıştı. Firma şimdi ise Intel 10A (1 nm sınıfı) sürecine dair ilk bilgileri paylaştı.

Intel 10A üretimi 2027 yılında başlayacak

Intel’in güncel sunumuna göre Intel 14A sürecinin seri üretimine 2026 içinde başlanacak. Intel 20A'dan bir nesil ileride olan 1 nm sınıfı silikon üretim düğümü olan yeni Intel 10A süreci ise 2027 yılının sonuna doğru seri üretime geçecek. Bilmeyenler için, Intel bir süredir işlem süreçlerinde “A” ekini kullanıyor. Bu ek, Angstrom'u temsil ediyor ve 10 Angstrom da 1nm’ye denk geliyor.

Intel, 1nm üretimine 2027 yılında başlayacağını açıkladı Tam Boyutta Gör
Öte şu anda EUV (aşırı ultraviyole) litografi kullanan tesisler (Intel 4, Intel 3 ve Intel 20A) Intel'in yonga plakası hacminin ancak yüzde 15'ini oluşturuyor ve Intel’in üretiminin büyük kısmı DUV tabanlı Intel 7'ye odaklanıyor. Ancak zamanla hacimler diğer süreçlere kayacak, bunu yukarıdaki grafikten görebilirsiniz. Intel, 2026 yılına kadar Intel 4 ve Intel 3'e kıyasla iki kat daha fazla Intel 20A/18A yonga plakası üretileceğini öngörüyor.

EUV kullanmalarına rağmen, Intel 4 ve Intel 3, Intel'in FinFET transistörlerini uygulayacağı son düğümler olacak zira şirket Intel 20A ile nanosheets'e geçiyor (Intel jargonunda RibbonFET olarak adlandırılıyor). Son olarak Intel, hazırladığı Intel 10A için detay vermedi ancak Intel 14A’ya göre yüzde 15’lik bir performans artışı sağlaması bekleniyor.

Intel, 1nm üretimine 2027 yılında başlayacağını açıkladı Tam Boyutta Gör
Intel’in 10nm sürecinde tökezlemiş olması firmaya çok şey kaybettirdi ancak son birkaç yıldaki ciddi yatırımlar bunun bir daha asla olmaması için yapıldı. Firma, dünyanın dört bir yanına yeni tesisler açtı ve bu tesislerdeki üretimi çeşitli tutmayı hedefliyor. Strateji değişimiyle Intel, esnek tesis altyapısını diğer şirketlerin üretimine açacak ve esasında doğrudan TSMC ve Samsung’a rakip olacak. Firma ayrıca 5 yıl içinde 100 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3342 kez okundu.
17 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel foundry ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim