Anlık Bildirim

Intel Meteor Lake CPU'lu ilk el konsolu ortaya çıktı!

Intel'in son nesil Arc GPU'lu Meteor Lake işlemcisinden güç alan ilk mobil konsolu ortaya çıktı. 2023'ün sonunda piyasaya çıkacak olan konsol hangi özellikleri bize sunuyor?
Intel Meteor Lake CPU'lu ilk el konsolu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Intel Meteor Lake tabanlı ilk mobil oyun konsolu Çinli firma Emdoor tarafından piyasaya çıkacak. Hiç şüphesiz mobil oyun konsolları AMD tarafından domine edilmekte. Ryzen 5000, 6000 serilerine ek olarak son zamanlarda Ryzen 7000 APU'ları da farklı cihazlarda karşımıza çıktı. Fakat yakında durum değişecek. Arc entegre grafiklerine sahip Intel'in yeni jenerasyon işlemcisi olan Meteor Lake'den güç alan yeni oyun konsolu bu yılın sonuda piyasaya çıkacak.
Intel Meteor Lake CPU'lu ilk el konsolu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Mobil oyun konsollarında önemli olan asıl bileşen malum olduğu üzere grafik işlemci. AMD'nin dahili grafiklerinin gücü, firmanın bu alanda başarılı olmasının en önemli sebebi oldu. Yeni konsol Meteor Lake işlemciyle gelen Arc Alchemist entegre GPU'sunu içerecek. APU'lar 20-35 Watt TDP aralığında olacak ancak hangi CPU ve GPU konfigürasyonunu içereceğini henüz bilmiyoruz. Yeni Arc GPU'larının 4 ve 8 çekirdekli, 64 ve 128 işlem üniteli varyantları olduğunu biliyoruz.

Intel Meteor Lake CPU'lu ilk el konsolu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

El konsoluyla ilgili bilinen detaylar şunlar: 1920 x 1200 çözünürlüğünde 8 inç büyüklüğünde LCD ekrana sahip olacak. 32 GB'a kadar LPDDR5X bellek ve 2 TB'a kadar depolama sunan PCIe Gen 4x4 destekli M.2 SSD yuvası bulunacak. Cihaz Windows 11 işletim sistemiyle gelecek.

Intel Meteor Lake ile AMD Ryzen Z1 karşılaştırması

Özellikler Intel Meteor Lake AMD Ryzen Z1
Üretim süreci Intel 4 (7nm EUV) TSMC 4nm
Çekirdek/iş parcacığı sayısı 16/22 8/16
Maksimum saat hızı 5.1 GHz 5.1 GHz

Ön bellek

22 MB 16 MB

TDP

20-35 W

9-30 W

Mimari Arc Alchemist RDNA 3
Maksimum GPU çekirdek sayısı 8 Xe çekirdeği 12 CU
TFLOPs 4.5 TFLOPs (Arc Graphics 5) 8.9 TFLOPs (Radeon 780m)
Çıkış tarihi 2023 Dördüncü çeyrek 2023 Dördüncü çeyrek

Cihazın ilk fotoğrafları şık bir konsolun bizi beklediğini gösteriyor. Arka tarafta geniş bir hava çıkış ızgarası göze çarpıyor. Hala geliştirilme aşamasında olan konsol çıktığında el konsolu piyasası şüphesiz daha da renklenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim