Anlık Bildirim

iOS 17'den sonra eski iPhone'ların pil ömrü kötüleşti

Apple bildiğiniz üzere dün merakla beklenen iOS 17 sürümünü yayınlamıştı. Ancak güncelleme sonrasında eski iPhone modellerinin pil ömrünün kötüleştiği tespit edildi.

iOS 17'den sonra eski iPhone'ların pil ömrü kötüleşti Tam Boyutta Gör

Apple'ın dün genel kullanıma sunduğu iOS 17 işletim sistemi pek çok değişiklik ve iyileştirme içeriyor. Ancak güncellemenin yüklendiği eski iPhone modellerinin pili daha çabuk bitmeye başladı. Birçok kullanıcı cihazlarının pil ömrünün azalmasından şikayetçi.

iPhone SE 2, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 dahil olmak üzere beş farklı iPhone modeli için gerçekleştirilen bir araştırmada, iOS 17 güncellemesinin pil ömrü üzerindeki etkileri test edildi. iAppleBytes tarafından yapılan incelemenin sonuçları can sıkıcı.

iOS 17'den sonra eski iPhone'ların pil ömrü kötüleşti Tam Boyutta Gör

Yükseltme için acele etmeyin

Gerçekleştirilen test sonrasında bu eski modellerin hepsinin pil ömrünün azaldığı sonucuna varıldı. Özellikle iPhone 13 ve iPhone XR modellerinin pil ömründe belirgin bir düşüş görülürken, iPhone XR'nin pil ömrü iOS 14 sürümünden bu yana rekor bir düşüş yaşadı.

Uzmanlar ayrıca iOS 15'ten itibaren farklı iOS sürümlerindeki pil ömrünü gösteren bir grafik sunarak cihazların iOS 16.6.1 ve 16.7'de daha uzun süre dayandığını ortaya koydu. Akıllı telefonunu daha sık şarj etmek istemeyenlerin şimdilik bu sürümlerde kalarak iOS 17'ye geçmemeleri tavsiye ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13476 kez okundu.
16 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pil ömrü, iOS 17 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim