Anlık Bildirim

Trump, Apple'dan üretim tesislerini Çin'den ABD'ye taşımasını istedi

ABD başkanı Donald Trump'ın Çin ile olan ticaret savaşı bitecek gibi görünmüyor. Apple CEO'su Tim Cook ile konuşan Trump, Pekin'de olan üretim tesisinin Washington'a taşınmasını istedi.
ABD başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği günden bu yana özellikle Çin ile olan ticaret savaşı bir türlü soğumadı. Son olarak Çin'e yönelik ürünlere %25'lik bir vergi konmasını isteyen ABD başkanı bununla da yetinmeyerek Apple CEO'su Tim Cook'u aradı ve üretim tesislerinin Pekin'den Washington'a taşınmasını istedi.

Tim Cook köşeye sıkışmış durumda

Apple, Trump yönetimine bir mektup yazarak Çin'e uygulanan 200 milyar dolarlık tarifenin Apple ürünlerini daha da pahalı duruma getireceğini iletmiş olsa da Trump'ın istekleri bitmiyor. Konuyla ilgili twitter hesabından da paylaşımlarda bulunan Trump: "Ürünlerinizi Çin yerine Amerika Birleşik Devletleri'nde üretin. Şimdi yeni tesisler oluşturmaya başlayın. Heyecan verici!" şeklinde bir tweet attı.
Trump, Ocak 2017'de telefonla Apple CEO'su Tim Cook ile konuştuğunu ve ABD'de "üç büyük tesis" inşa edeceğine söz verdiğini açıklasa da, Cook'un özellikle tesislerin taşınması konusunda köşeye sıkıştığını söylemek yanlış olmaz. Zira geçtiğimiz günlerde 1 trilyon dolarlık piyasaya değerine ulaşan Apple, gelecek planlamasını da Çin'deki yüzlerce iş ortağını düşünerek oluşturmuş durumda. Yeni iPhone modellerini 12 Eylül'de tanıtmaya hazırlanan şirketin konuyla ilgili nasıl bir strateji ise izleyeceği merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5057 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, fabrika ve
3 etiket daha trump üretim tesisi Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim