Anlık Bildirim

iPhone 6 prototip şemaları internete sızdırıldı

iPhone 6 prototip şemaları internete sızdırıldı


Apple'ın gelecek ay itibariyle lanse etmesini beklediğimiz iPhone 6 modelleri ile ilgili birbiri ardına ortaya çıkan sızıntılarla az çok bilgi sahibi olmaya başladı. Bu kez üretimin kaynağından önemli belgeler ortaya çıktı.

Foxconn'un bir üretim tesisinden sızdırıldığı belirtilen prototip şemaları, iPhone modellerinin tasarım tarafında neler sunacağını net bir şekilde ortaya koyuyor. 

Şemada iPhone 5S, 4.7 inçlik ve 5.5 inçlik iPhone prototipleri kozmetik olarak birbirleri ile karşılaştırılmış. Yeni iPhone modellerinin firma tarihindeki en ince akıllı telefon olacağı şemadan anlaşılıyor. 

N61 olarak kodlanan 4.7 inçlik iPhone modelinin ölçüleri 138.14 x 66.97 x 6.9 mm olarak belirlenmiş. Modelin boyu uzarken eni de biraz kalınlaşıyor. Ağırlığı ise belirtilmemiş. 

N56 olarak kodlanan 5.5 inçlik iPhone modelinin ölçüleri ise ilk prototip için 158.0 x 77.12 x 7 mm ve ikinci prototip için 158.07 x 77.79 x 7.1 mm olarak görülüyor. Apple'ın bu model için iki farklı versiyon denediği ifade ediliyor. Ancak nihai sürüme sadece bir tanesi ulaşacak. iPhone 5S modelindeki 7.6mm kalınlığındaki kasa gözönüne alındığında yeni iPhone modelleri ifirmanın ncelik rekorunu eline geçirebilir. 

Şemada dikkat çeken bir başka unsur arka kamera modülünün dışarıya doğru çıkıntılı olması. Apple'ın incelikten taviz ermemek adına böyle bir yönteme başvurduğu tahmin edilirken, bu çıkıntılar gövdeye yaklaşık 0.7mm daha ekliyor. Kamera da hesap edildiğinde modeller iPhone 5S'ten daha kalın bir yapıya kavuşuyor. Bununla birlikte kameranın özel bazı yeniliklere sahip olması da ihtimal dahilinde.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1570 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim