Anlık Bildirim

iPhone için AMOLED ekran iddiaları güçleniyor

Günümüzde pek çok orta ve üst seviye akıllı telefonda gördüğümüz AMOLED ekranlar, yakın gelecekte iPhone modellerinde de yerini alabilir. Apple'ın bu konuda görüşmeleri sürüyor.

Yıllardır iPhone modellerinde LCD tabanlı ekranlar kullanan Apple için, önümüzdeki yıllarda büyük bir değişimin eşiğinde olduğu iddiaları sıklıkla gündeme geliyor. Firma, Android ve Windows tarafında gördüğümüz AMOLED ekranları akıllı telefonlarına entegre etme niyetinde. Bununla ilgili iddialar güçleniyor. 

Daha önceki iddialarda Apple'ın AMOLED ekran tedariği için Samsung, LG ve Japan Display'i listeye aldığı gündeme gelmiş, bu firmaların OLED ekran üretimine yaptıkları büyük yatırımlar buna delil olarak gösterilmişti. Yeni iddialar ise AU Optronics ismini öne çıkarıyor. 

Tayvanlı kaynaklara göre Apple ve AU Optronics önemli bir işbirliği arefesinde. Bu yeni işbirliği AUO firmasını Apple'ın bir numaralı AMOLED ekran tedarikçisi haline getirecek. Henüz AUO'nun işbirliğini kabul edip etmediği bilinmiyor ancak yıllık 150-200 milyon iPhone satışı düşünüldüğünde, firmanın gelirleri katlanarak artacaktır. 

Apple son dönemde doğrudan tedarik yerine tasarımı veya son dokunuşları kendisinin yapacağı işbirliklerini tercih ediyor. İşlemci ve grafik biriminin ardından Apple'ın ekran teknolojilerinde de söz sahibi olmak istediğini görüyoruz. Bu bakımdan firmanın Tayvan'da gizli bir laboratuvar kurduğu, burada eskiden büyük firmalarda çalışan mühendislerin çeşitli ekran teknolojileri geliştirdiği gündeme gelmişti. Apple burada geliştirdiği teknolojileri daha sonra ekran tedarikçisine ürettirecek. Böylece performans ve enerji tüketimi üzerinde tam bir kontrol sağlamış olacak.

Apple hali hazırda Apple Watch akıllı saatinde AMOLED ekran teknolojisine yer veriyor. Bu bakımdan teknolojiye çok da uzak değil. Şimdilik net bir tarih verilmese de büyük değişiklik için en erken 2018 tarihleri yani müstakbel iPhone 8 serisi işaret ediliyor. 

Apple ile ilgili diğer bir iddia da micro-LED ekran teknolojisi hakkında. Çok küçük LED dizileriyle piksel oluşturma mantığını temel alan micro-LED ekranlar hem daha büyük kontrasta sahip hem de çok az enerji tüketiyor. En büyük dezavantajı ise büyük boyutlarda üretilememesi. Apple'ın akıllı saatinde de micro-LED ekranlara geçiş yapmak ve böylece enerji tüketimini en aza indirmek istediği konuşuluyor. Firma geçmiş dönemde LuxVue adındaki micro-LED konusunda uzman bir firmayı satın almıştı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5540 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, iphone amoled ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim