Anlık Bildirim

OS X'in hand-off özelliği Windows 10'a geliyor

Yayınlanan yeni bir ekran görüntüsü, OS X'in iki yıldır kullanıcılara sunduğu hand-off devamlılık özelliğinin Windows 10 işletim sistemine geleceğini ortaya koyuyor...
Windows 10'un Redstone kod adlı ilk büyük güncellemesinin önümüzdeki yaz aylarında büyük ihtimalle de Temmuz ayında yayınlanacağını biliyoruz. Kısa bir süre önce ortaya çıkan ekran görüntüsü, Windows kullanıcılarının Redstone yapısıyla nihayet OS X'in iki yıldır sunduğu “hand-off” benzeri bir özelliğe sahip olacağını gösteriyor. Yani bilgisayarlardan mobil cihazlara (ya da tam tersi) iş aktarımını sağlayan bir devamlılık becerisine.
Reddit kaynaklı ekran görüntüsü, yeni özelliğin Windows 10 Redstone yapılarında yer aldığını gösteriyor. Ayarlar bölümünde de belirtildiği gibi Bluetooth ile eşleştirilmiş PC ve akıllı telefonlardaki işler bir diğer ortama aktarılarak devam edilebilecek. Örneğin telefonunuzdan bir e-posta yazmaya başladınız veya Word'de bir yazı yazıyorsunuz, bunu PC'nize aktararak kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Yine aynı şekilde üzerinde çalıştığınız işlerinizi PC'nizden de akıllı telefonunuza aktarabileceksiniz.
Olası hand-off özelliğinin kamuoyu için pek de sürpriz olacağı söylenemez. Microsoft bu ayın başlarındaki Build geliştirici konferansında, Apple Handoff fonksiyonuyla benzer şekilde çalışan Project Rome'u tanıtmıştı. Ama bu projenin, Bluetooth'a ek olarak WiFi üzerinden de cihaz ve bilgisayar arasında veri aktarımı yapabilmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9175 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, os x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim